וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד מדינה רכשה: המערכת שנולדה מניסיון הפלת מטוס ישראלי כבר נמכרה ב-2 מיליארד דולר

5.1.2026 / 11:14

אלביט דיווחה על חוזים חדשים ב-150 מיליון דולר למערכת הדירקאם עם מדינות אירופה ונאט"ו. המערכת, שפותחה בעקבות ניסיון הפלת מטוס ארקיע במומבסה, מותקנת גם על כנף ציון: "הגנה יעילה מפני האיומים המתקדמים ביותר"

בווידאו: סרטון תדמית של מערכת ההגנה "מוזיקה" של אלביט/אלביט מערכות

מחבל משגר טיל כתף נגד מטוס ארקיע במומבסה קניה, ו-20 שנה אחר כך מערכת ההגנה שפותחה בעקבות האירוע מתקרבת למכירות של 2 מיליארד דולר.

אלביט דיווחה הבוקר על חוזים חדשים בהיקף כולל של כ-150 מיליון דולר לאספקת מערכת ה-DIRCM, להגנה מפני טילים מונחי חום. בין השאר תרכוש את המערכת מדינה אירופית שמבקשת להוסיף שכבת הגנה נוספת לפלטפורמות אוויריות בעלות ערך גבוה, כמו מטוסי תדלוק, בקרה אווירית או מודיעין.

הזמנות נוספות כוללות אספקת מערכות לציי מטוסי התובלה של מדינות אירופאיות החברות בנאט"ו, המגבירות את בטיחות הפעילות והשרידות במשימות תובלה אוויריות אסטרטגיות.

מערכת דירקאם של אלביט/אתר רשמי, אלביט

מערכת הדיראקם פותחה במקור בעקבות ניסיון הפלת מטוס בואינג 757 במומבסה ב-2002. המדינה מימנה אז באמצעות משרד התחבורה פיתוח של מערכת שתותקן על מטוסי הנוסעים של חברות התעופה הישראליות, כאשר הם ממריאים לשדות תעופה מאוימים.

בשלב מסוים אף חויבו מטוסים שנוחתים באילת לטוס עימה, בתקופה שעוד פעל השדה הישן בעיר, שחייב את המטוסים לבצע פנייה ארוכה בקרבת הגבול המצרי, בעודם חשופים לירי אפשרי מסיני.

חיישני המערכת מאתרים שיגור של טילים מונחי חום, בעיקר טילי כתף כמו סטרלה וסטינגר, ואז היא משגרת קרן לייזר שפוגעת בראש הביות שלהם ומעוורת את הטיל, שמאבד יכולת לעקוב אחרי המטוס.

sheen-shitof

עוד בוואלה

"אנחנו עדיין בעין הסערה. עוד לא יצאנו משם": שלושה מטפלים מהצפון פותחים הכל

בשיתוף מפעל הפיס

מערכת דירקאם MUSIC של אלביט להגנת מטוסים מטילים/אלביט

בשנה החולפת דיווחה אלביט על הזמנות חדשות למערכת ביותר מ-400 מיליון דולר. עד היום מכרה אלביט מערכות דירקאם בקרוב ל-1.8 מיליארד דולר לממשלות, חילות אוויר ומשרדי ביטחון של מדינות כמו ישראל, גרמניה, הולנד, איטליה וברזיל. מערכות דירקאם מותקנות במטוסים של נשיא צרפת, ראש ממשלת גרמניה וגם במטוס כנף ציון המשמש את ראש ממשלת ישראל.

אורן סבג, מנכ"ל אלביט מערכות מודיעין ול"א מסר כי "האמון המתמשך שמביעה הקהילה האירופית והבינלאומית בפתרונות ההגנה העצמית מסוג דירקאם של אלביט, משקף את המוניטין ההולך וגדל של החברה כספקית של טכנולוגיות חדשניות בעולמות הגנה האווירית, המציעה בין היתר הגנה יעילה למטוסים ולאנשי צוות מפני האיומים המתקדמים ביותר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully