מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר נותר ללא שינוי בהשוואה לחודש נובמבר 2025 - כך פרסמה הערב (חמישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מכיוון שמדד דצמבר ב-2024 ירד ב-0.3%, האינפלציה השנתית עלתה מעט ונקבעה על 2.6% - כזו שנותרת בתוך טווח היעד שקבעה הממשלה (1%-3%).
עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי הלבשה שעלה ב-1%, ירקות ופירות טריים שעלו ב-0.9%, דיור ותחבורה שעלו ב-0.7%, כל אחד. מנגד, ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי תרבות ובידור שירד ב-2.6%, מזון שירד ב-0.8%, ריהוט וציוד לבית שירד ב-0.6% ובריאות שירד ב-0.4%.
שכר דירה
יצוין כי בשכר הדירה עבור השוכרים אשר חידשו חוזה, נרשמה עלייה של 3% ועבור השוכרים החדשים (דירות במדגם בהן הייתה תחלופת שוכר) נרשמה עלייה של 4.6%.
יודגש כי שיעורי השינוי הללו משקפים קירוב לשיעור השינוי השנתי בשכר הדירה בקבוצות אלה. זאת מכיוון ששכר הדירה אינו משתנה עבור הרוב המוחלט של השוכרים במהלך השנה האחרונה, בשל הימצאותם תחת חוזה שכירות שבו נקבע שכר-הדירה החודשי, לרוב ללא מנגנוני הצמדה.
עלייה של 0.7% במחירי הדיור
לצד פרסום מדד המחירים לצרכן, פרסמה הלמ"ס גם את שינויי מחירי הדירות (נתון שאינו נכלל במדד הכללי). מהנתונים עולה כי מחירי הדירות (חדשות ויד שנייה) רשמו עלייה חודשית של 0.7% בין התקופות ספטמבר-אוקטובר 2025 לאוקטובר-נובמבר 2025. עם זאת, בראייה שנתית נראה כי השוק מתקרב לסטגנציה: העלייה השנתית התמתנה באופן ניכר ועומדת כעת על 0.1% בלבד (לעומת התקופה המקבילה אשתקד). מדובר בשיעור צמיחה נמוך במיוחד בהשוואה לעשור האחרון, שבו נרשמו ירידות מחירים שנתיות רק בשתי נקודות זמן: בשנת 2018 ובמחצית השנייה של 2023.
בחלוקה גיאוגרפית, ניכר פער משמעותי בין המחוזות. בחודשים אוקטובר-נובמבר הובילה ירושלים את עליות המחירים עם זינוק של 1.5%, אחריה תל אביב עם 1.2%, המרכז והדרום עם 0.5% ו-0.3% בהתאמה, בעוד שבחיפה נרשמה ירידה של 0.3%. ברמה השנתית, בעוד שירושלים רשמה עלייה חדה של 9.4% והצפון עלה ב-5.4%, מחוזות המרכז ותל אביב הציגו מגמה הפוכה עם ירידות מחירים שנתיות של 2.9% ו-2.8% בהתאמה.
בגזרת הדירות החדשות נרשמה עלייה חודשית של 1.0%, כאשר בניכוי עסקאות בתמיכה ממשלתית העלייה הייתה גבוהה אף יותר ועמדה על 1.2%. נתון זה מגיע על רקע עלייה בשיעור העסקאות במסגרת תמיכה ממשלתית, שהיוו 45.1% מכלל העסקאות בתקופה האחרונה. עם זאת, בשורה התחתונה עבור רוכשי הדירות החדשות, המחירים בחוזים אלו נמוכים ב-0.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
