וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכוננים לסיבוב הבא מול איראן: אלביט תייצר לצה"ל חימושים אוויריים ב-600 מיליון שקל

עודכן לאחרונה: 27.1.2026 / 13:55

משרד הביטחון בעסקת רכש גדולה נוספת, במסגרת המאמץ להרחבת הייצור הביטחוני בישראל. אלביט ממשיכה להגדיל את חלקה באספקת חימוש לחיל האוויר, תחום שהיה בעבר בשליטת רפאל

אף-15 איי רעם של חיל האוויר נושא פצצות MPR500 של אלביט/אלביט

מנהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) במשרד הביטחון חתם על הזמנה רב שנתית לרכש חימושים אוויריים מתוצרת אלביט מערכות, בהיקף של למעלה מ-570 מיליון שקלים.

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, שחתם על העסקה, אמר שהיא תאפשר להרחיב את בסיס הייצור הביטחוני ואת בניין הכוח של צה"ל לטווח הקרוב ולעשור ביטחוני עצים.

מבין התעשיות הביטחוניות בארץ, רכש חיל האוויר במשך שנים חימושים אוויריים מרפאל ומהתעשייה האווירית ולא גילה עניין בפיתוחים של אלביט בתחום. לאחר שאלביט רכשה את תעש מערכות היא פיתחה ביחד עם התעשייה האווירית את הראמפייג', חימוש אווירי מהיר וארוך טווח, המבוסס על רקטת האקסטרה של החברה. לפי דיווחים בחו"ל עשה בו חיל האוויר שימוש בתקיפות באיראן.

מאז פיתחה אלביט חימושים נוספים בתחום, וקיבלה ממשרד הביטחון גם חוזה להקמת פס ייצור לפצצות 'ברזל' כבדות, המשמשות בסיס לנשק מונחה, כדי שלא להיות תלוי באספקה שלהן מארה"ב. זאת לאחר שממשל ביידן עצר משלוח של פצצות כאלה במהלך המלחמה בעזה, בטענה שיגרמו לנזק מוגבר לסביבה ברצועה.

טיל ראמפייג' מתוצרת התעשייה האווירית ואלביט/אתר רשמי, התעשייה האווירית

"תרמו באופן משמעותי לעליונות האווירית"

שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר כי "הרחבת בסיס הייצור הביטחוני הישראלי היא אינטרס ביטחוני ולאומי מהמעלה הראשונה. בשנתיים האחרונות של מלחמה ב-7 זירות שונות הוכיחו התעשיות הביטחוניות הישראליות את תרומתן הקריטית לעליונות המבצעית ולהישגי צה"ל - באוויר, בים, ביבשה ובכל זירה. כחלק מהמדיניות שאני מוביל, נמשיך לפעול לפיתוח ולהרחבה של פעילות התעשיות הביטחוניות בישראל, לחיזוק הייצור הכחול-לבן ולהעמקת שיתוף הפעולה עם התעשייה המקומית.

"הרחבת בסיס הייצור וההתקשרויות עם התעשייה הישראלית מבטיחות עצמאות, רציפות אספקה ובניין כוח לשנים קדימה, מחזקות את הכלכלה ואת החוסן הלאומי, ומעניקות לצה"ל את הכלים הדרושים להתמודד עם אתגרי הביטחון הקרובים והרחוקים".

בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "אלביט מערכות פיתחה ומספקת למשרד הביטחון מגוון חימושים מדויקים, אשר הוכיחו את עצמם בשטח ותרמו באופן משמעותי לעליונות האווירית של מדינת ישראל בזירות השונות. אנו מחויבים להמשיך ולחזק את מערך הייצור המקומי בישראל, כחלק מהשותפות והמחויבות שלנו עם משרד הביטחון וצה"ל, ומתוך אחריות לצורכי המדינה ולשמירה על ביטחונה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully