וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"הצדק ייעשה": טראמפ דורש מיליארד דולר מאוניברסיטת הרווארד

3.2.2026 / 13:43

הקרב בין הבית הלבן להרווארד מחריף: טראמפ דורש סכום עתק של מיליארד דולר ומבהיר כי לא יסוג מההאשמות נגד המוסד היוקרתי. זאת למרות ניצחונות משפטיים קודמים של האוניברסיטה ודיווחים על ירידה בלחץ הממשלתי. "נמשיך עד למיצוי הדין"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, חתימת מנדט מועצת השלום, דאבוס שוויץ/רויטרס

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הודיע הלילה (שלישי) כי ממשלו דורש כעת סכום של מיליארד דולר בפיצויים מאוניברסיטת הרווארד. ההצהרה הדרמטית הגיעה בתגובה לדיווח בעיתון ה"ניו יורק טיימס", לפיו הממשל נסוג מדרישה קודמת לתשלום של 200 מיליון דולר כדי ליישב האשמות על התנהלות פסולה של המוסד מליגת הקיסוס.

"אנחנו דורשים כעת מיליארד דולר בפיצויים", כתב טראמפ בפוסט ברשת החברתית שלו, Truth Social. הנשיא הבהיר כי "המקרה הזה יימשך עד שהצדק ייעשה", וטען כי הרווארד הזינה "הרבה שטויות" למה שכינה "הניו יורק טיימס הכושל".

הדיווח המקורי בטיימס טען כי גורמים בממשל זנחו את הדרישה המקורית לסכום של 200 מיליון דולר, וזאת על רקע "ירידה באחוזי התמיכה של מר טראמפ, ובעודו מתמודד עם זעם על טקטיקות אכיפת ההגירה והריגתם של שני אזרחים אמריקאים בידי סוכנים פדרליים במינסוטה". טראמפ כינה את המאמר "שגוי לחלוטין" ודרש כי ישונה.

הרווארד. טרם הגיעה להסדר עם הבית הלבן/ShutterStock

"השתמש באנטישמיות כמסך עשן למתקפה ממוקדת בעלת מניעים אידיאולוגיים"

מאז תחילת כהונתו השנייה, מנהל טראמפ קמפיין אגרסיבי נגד הרווארד ואוניברסיטאות נוספות. הממשל מאשים את המוסדות הללו באנטישמיות, הקשורה בחלקה למחאות בקמפוסים נגד המערכה הצבאית של ישראל ברצועת עזה. שמרנים בארצות הברית טוענים מזה זמן רב כי הם והרעיונות שלהם "הוקפאו" מחוץ לאקדמיה האמריקאית על ידי הממסד הליברלי.

מנגד, הרווארד אינה נכנעת בקלות. האוניברסיטה תבעה את הממשל פעמיים ואף זכתה לניצחון בבית המשפט בספטמבר האחרון. שופט פדרלי קבע אז כי ארה"ב עצרה באופן בלתי חוקי מימוני מחקר, וציין כי הממשל "השתמש באנטישמיות כמסך עשן למתקפה ממוקדת בעלת מניעים אידיאולוגיים על האוניברסיטאות המובילות במדינה".

למרות שהממשל הודיע כי יערער על הפסיקה והכספים המוקפאים הוחזרו ברובם, הרווארד נותרה חריגה בקרב מוסדות ליגת הקיסוס. בניגוד לאוניברסיטאות כמו קולומביה ובראון, הרווארד טרם הגיעה להסדר עם הבית הלבן. בדצמבר האחרון הודיעה האוניברסיטה כי נשיאה, אלן גרבר, הסכים להישאר בתפקידו ל"זמן בלתי מוגבל" מעבר לאמצע שנת 2027, מהלך שנועד לייצב את המוסד הוותיק והעשיר ביותר בארה"ב מול העימות המתמשך עם הנשיא.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully