וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכל למכירה: האם אנחנו חוזים בהיחלשות של המותג האולימפי?

15.2.2026 / 12:05

נטישת ענקיות כמו טויוטה ועד שבירת הכללים בלוס אנג'לס 2028: דוחות 2025 חושפים ירידה בהכנסות מחסויות לרמתן הנמוכה מזה חמש שנים. האם היוקרה האולימפית עומדת למבחן?

קויק: סיכום אולימפיאדה/וואלה ספורט

הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) פרסם את הדוחות הכספיים שלו לשנת 2025, מהם עולה כי ההכנסות משכבת החסויות הבכירה ביותר שלו - תוכנית ה-TOP - ירדו לרמתן הנמוכה ביותר מאז 2020.

בימים אלו מתקיימת אולימפיאדת החורף הקטנה בנפחה מאולימפיאדת הקיץ אך כן אירוע שנחשב ליצרן כסף עבור ה-IOC. ואולם, הדו"ח האחרון לא לוקח בחשבון את ההכנסות שהמשחקים באיטליה מייצרים.

הנתונים המרכזיים מהדו"ח:

  • הכנסות מתוכנית The Olympic Partner (TOP) לשנת 2025 עמדו על 560 מיליון דולר
  • ההכנסות הכוללות של הוועד האולימפי הסתכמו ב-649.8 מיליון דולר
  • ההוצאות עלו על ההכנסות ב-39.6 מיליון דולר
  • ההוצאות התפעוליות גדלו ב-9% לעומת השנה הקודמת, והגיעו ל-213 מיליון דולר
  • סך הנכסים עלה ב-14% ל-7 מיליארד דולר
  • סך ההתחייבויות עמד על 2.1 מיליארד דולר - כ-30% מסך המאזן
  • יתרת הקרן של הוועד האולימפי הסתכמה ב-4.9 מיליארד דולר
ארנו קמינגה שחיין הולנדי, אולימפיאדת פריז 2024/GettyImages, Rene Nijhuis

11 ספונסרים בלבד

לפי הנתונים, מדובר בהכנסה השנתית הנמוכה ביותר של תוכנית ה-TOP מאז 2020, אז היא הניבה 532 מיליון דולר. התוכנית איבדה חמש חברות חסות אחרי המשחקים ב-2024: טויוטה, אטוס, ברידג'סטון, אינטל ופנסוניק. ב-2024 נוספה TCL כשותפה חדשה והוארכו החוזים עם חברת הביטוח אליאץ וחברת המשקאות אנהאוזר-בוש.

נכון לעכשיו מונה תוכנית ה-TOP 11 ספונסרים בלבד - המספר הנמוך ביותר מאז 2015.

נשיאת הוועד האולימפי, קירסטי קובנטרי, בשנתה הראשונה בתפקיד, ציינה כי נותני חסות אולימפיים מבקשים "נקודות מגע" תכופות יותר עם המשחקים, ולא אחת לשנתיים בלבד. בעקבות כך הוקמה קבוצת עבודה שמטרתה לבחון כיצד ניתן להתאים את שיתופי הפעולה המסחריים והשיווקיים לשוק העכשווי.

מדיניות "הזירות הנקיות" של ה-IOC, שבמשך שנים מנעה מפרסום מסחרי להופיע במתקנים האולימפיים, החלה להתרכך בפריז 2024, שם נרמז כי הוועד פתוח להגברת נראות המותגים השותפים. מגמה זו צפויה להתחזק באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028 - שם תתבצע לראשונה מכירה של זכויות שם למתקני תחרות רשמיים.

בסך הכל, הירידה בהכנסות של הוועד האולימפי משקפת את העובדה ש-2025 הייתה שנה ללא משחקים אולימפיים. בשנת 2024 - שנת אולימפיאדת פריז - הסתכמו ההכנסות ב-4.4 מיליארד דולר, בעוד הרווח העודף עמד על 1.13 מיליארד דולר. הכנסות ה-TOP באותה שנה הגיעו ל-872 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully