ליגת הפוטבול של ארה"ב (NFL) תפעיל את ליגת "הפלאג פוטבול" החדשה שלה דרך TMRW Sports, חברת ספורט-ק שזכתה להשקעות של הגולפאים הבכירים טייגר וודס ורורי מקלרוי.
"פלאג פוטבול" או "פוטבול דגלים" הוא גרסה "רכה" של פוטבול אמריקאי שבו, במקום להפיל שחקנים לקרקע, על קבוצת ההגנה להסיר דגל או דגלים ממנשא הדגלים הנלבש על כל שחקן בצורת חגורה ("הסרת דגל"). הליגה חיפשה שותף להפעלתה מאז דצמבר שעבר, אז אישרו בעלי הקבוצות השקעה של 32 מיליון דולר לפיתוח התחרות.
TMRW Sports, הידועה בעיקר בהפעלת ליגת הגולף הטכנולוגית הפנימית TGL, גברה במכרז על 12 מתחרים אחרים כדי לזכות בזכויות, לפי דיווח של Sportico.
TMRW Sports הוקמה ב-2022 על ידי וודס ומקלרוי, וגייסה רשימה ארוכה של משקיעים, כולל קרן ההון הפרטי Dynasty Equity, הבעלים של אטלנטה פלקונס ארתור בלאנק, ומשקיע מיעוט בוושינגטון קומנדרס דייוויד בליצ'ר. החברה הוערכה ב-500 מיליון דולר אחר סבב גיוס ב-2024.
בחודש שעבר אישרה TMRW את השקת ליגת הגולף לנשים WTGL לצד LPGA, וגייסה את Trybe Ventures - קרן ההשקעות של כוכבת הכדורגל האמריקאית אלכס מורגן - כשותפה מובילה.
טרם פורסם לוח זמנים מדויק לליגת ה"פלאג פוטבול" של NFL, אך קומישינר רוג'ר גודל הצהיר בעבר כי התחרות תושק "בשנתיים הקרובות" - מה שיאפשר לה לפעול עוד לפני בכורה כדורגל הדגל באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028.
לפי Sports Business Journal, הליגה תושק כגוף יחיד, עם אפשרות למכירת זכויות קבוצות בעתיד. NFL ממשיכה לגייס משקיעים נוספים לטורניר.
