וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

התפנית הדרמטית: הפוסטים שהצילו את קמפיין המימון המונים של דורון שטיינברכר

23.2.2026 / 12:22

שורדת השבי פנתה לעזרת הציבור, אך הקמפיין דשדש ועמד על עשרות אלפי שקלים בודדים. אלא שאז הלחץ הציבורי עבד והתרומות החלו לזרום, וכעת עומד הסכום על יותר מ-700 אלף שקל: "שלא תופקר כלכלית כפי שהופקרה ביטחונית"

שורדת השבי דורון שטיינברכר במסר שהוקרן במועצת זכויות האדם של האו"ם/ולאה גולדין - מטה משפחות החטופים

ב-19 בינואר 2025, לאחר 471 ימים בשבי חמאס, שוחררה שורדת השבי דורון שטיינברכר לביתה. אלא שביתה שבקיבוץ כפר עזה אינו קיים עוד עבורה, והקהילה אליה השתייכה נפוצה לכל עבר.

בימים האחרונים החליטה שטיינברכר, אחות וטרינרית במקצועה, לפתוח קמפיין מימון המונים אישי במטרה לגייס 1.5 מיליון שקלים שיאפשרו לה להתחיל את חייה מחדש כאישה צעירה ללא עורף כלכלי או קהילתי מגובש.

לקמפיין מימון ההמונים למען דורון שטיינברכר

בדף הקמפיין תיארה שטיינבכר כיצד הייתה מוחזקת בשבי חמאס, כאשר כמעט 450 ימים מתוכם במנהרות ללא אור יום, ללא ידיעה על מה שעלה בגורל יקיריה וקהילת הקיבוץ. "ב-19.1.2025 שוחררתי סוף סוף מהשבי, מנסה להתחיל חיים חדשים. ללא בית, בלי קהילה, רק אשה צעירה שבונה את חייה מחדש, בלי לדעת לאן הולכים מכאן".

הקמפיין התקשה להתרומם בימיו הראשונים, ושלשום בבוקר עמד הסכום על כ-50 אלף שקלים בלבד - מה שהביא לשלל פוסטים ופרסומים ברשתות על הקמפיין מצד אנשים רבים, תוך הטחת ביקורת נוקבת על אוזלת ידה של המדינה ועל אדישות הציבור.

"מנסה להתחיל חיים חדשים". שורדת השבי דורון שטיינברכר/פלאש 90, אבשלום ששוני

התפנית התרחשה במהלך היממה האחרונה, כאשר הפוסטים החלו לצבור תאוצה וגולשים רבים שיתפו את תמונתה של שטיינברכר, לצד קריאה שלא להפקיר אותה כלכלית כפי שהופקרה ביטחונית. הלחץ הציבורי עשה את שלו ותוך שעות ספורות זינק סכום הגיוס מ-50 אלף שקלים ליותר מ-700 אלף שקלים, כאשר אלפי ישראלים מזרימים תרומות קטנות ובינוניות שהצטברו לסכום עתק.

"זה בושה ששורדי השבי נאלצים להרים קמפיינים למימון המונים במקום שהמדינה תעטוף אותם בסיוע ותעניק להם כל מה שצריך, אבל בכל מקרה לא נפקיר אותם שוב. עכשיו דורון שטיינברכר הגיבורה צריכה את עזרתנו, שתפו, אל תשאירו אותה לבד", נכתב באחד הפוסטים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

נחטפה מהמיטה בפיג'מה

שטיינברכר נחטפה ממיטתה בפיג'מה בקיבוץ כפר עזה. השיחה האחרונה שלה התקיימה עם משפחתה בשבת 7.10.2023 בשעה 10:20 בבוקר, כשהתקשרה בוכה ומפוחדת לאמא שלה, ואמרה לה שהיא שומעת את המחבלים מנסים להיכנס אליה לדירה.

היא הספיקה לכתוב למשפחתה בוואטסאפ רגע לפני שהמחבלים חטפו אותה: "חטפו אותי, חטפו אותי, חטפו אותי". בינואר 2024, לאחר 107 ימים בשבי, פרסם החמאס סרטון תעמולה ובו נראתה דורון ביחד עם קרינה ארייב ודניאלה גלבוע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully