וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כדי למנוע קפיצה במחירי החשמל: סמוטריץ' מבטל זמנית את המס על סולר

עודכן לאחרונה: 19.3.2026 / 20:00

מאז פרוץ המלחמה הושבתה השאיבה מאסדות לווייתן וכריש, וחברת החשמל עברה להשתמש בסולר שיקר פי 3 מגז טבעי. המהלך הזמני אמור להקטין עלויות לחברת החשמל, ועשוי לרמוז כיצד תנסה המדינה לאזן בסוף החודש את הזינוק במחירי הנפט כדי לרכך את המכה לנהגים

סמוטריץ' מציג את מתווה הסיוע למשק: "שמנו הכל בצד, מי שישלם את המחיר זה אזרחי ישראל"/לע"מ

המדינה מוכנה לוותר על המס על סולר כדי למתן את ההתייקרות הצפויה במחירי החשמל לאחר המלחמה, בעקבות הקטנת השימוש בגז טבעי להפקת חשמל.

משרד האוצר הודיע כי המס יבוטל זמנית עד סוף השנה, עם אפשרות להאריך את הסידור גם ל-2027, מה שרומז להיערכות למלחמה ארוכה. ההטבה תחול רק על סולר לייצוא חשמל, ולא למכוניות ולמשאיות. זאת לאחר שמתחילת המלחמה הושבתה הפקת הגז משדות לווייתן וכריש, ונמשכת רק מתמר, בהיקף קטן הרבה יותר. במקום גז טבעי הגבירה חברת החשמל את הייצור מסולר, היקר והמזהם יותר.

נכון לפרוץ המלחמה מוטל על סולר מס (בלו) בשווי של 3.45 שקל לליטר, גבוה משמעותית משיעור הבלו המוטל על גז הטבעי, העומד על 57.18 שקל לטון נכון להיום, ועל 84.7 ש"ח לטון - הסכום שייגבה מה-1 בינואר 2027.

המדינה מוכנה לוותר על המס על סולר. שר האוצר בצלאל סמוטריץ'/פלאש 90, יונתן זינדל

באוצר מבקשים לתקן את צו הבלו על דלק ולקבוע פטור של כמעט 99% מהמס, על מנת להתאים את נטל המס בגין ייצור יחידת חשמל בסולר לנטל המס שהיה חל לו אותה יחידת חשמל הייתה מיוצרת מגז טבעי. יצוין כי שיעור הפטור החלקי הותאם גם לשנת 2027 למקרה שבו יהיה צורך בכך. לפי נוסח הצו המעודכן שהפיץ האוצר, מוצע להפחית את המס ל-1.06% מהסכום הרגיל ול-1.62% מהסכום לשנת 2027.

באוצר מבקשים לקבוע את התעריף המוזל בדיעבד מיום פרוץ המלחמה, ב-28 בפברואר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

מחיר החשמל צםוי לזנק לאחר המלחמה/ShutterStock

זו לא הפעם הראשונה שבה ננקט צעד כזה. בשנת 2023, בעקבות מתקפת החמאס נעצרה ההפקה בתמר, ועוד בנובמבר נקבע פטור חלקי על הבלו המוטל לסולר המשמש לייצור חשמל או להשלמת המלאי שבו נעשה שימוש אז.

גם התיקון הקודם נועד להבטיח רציפות אספקת החשמל במצב חירום במקרה של מחסור אפשרי בגז טבעי. ההסדר המוצע בצו זה דומה להסדר שגובש בתיקון הקודם, בשינויים קלים.

בעוד כשבוע צפויים להתפרסם מחירי הבנזין 95 אוקטן לחודש אפריל, שאמורים לשקף את הזינוק של עשרות אחוזים במחירי הנפט בעקבות המלחמה וסגירת מיצר הורמוז. המהלך רומז שגם שם ינסו באוצר למתן את ההתייקרות על ידי הקטנת נטל המס הכבד על הדלק לרכב. כיום כשני שליש ממחירו של ליטר בנזין הם מסים, בלו ומע"מ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully