חודש אפריל מסתמן כחודש יוצא דופן עבור ביטקוין. עם תשואה של כ-14% מתחילת החודש, מדובר בביצועים שמתקרבים ואף עוקפים את אפריל 2025, והחזקים ביותר מאז סוף 2024. מה שמעניין כאן הוא שהעליות מגיעות דווקא בתקופה של חוסר ודאות, מתיחות גיאופוליטית, תנודתיות בנפט, ולחצים מאקרו כלכליים.
למרות זאת, ביטקוין מצליח לטפס בכ-18,000 דולר מהשפל שנרשם בפברואר, ולשמור על מגמת עלייה עקבית לאורך רוב החודש.
אחד הגורמים המרכזיים מאחורי המהלך הזה הוא חזרה ברורה של כסף מוסדי לשוק. קרנות הסל (ETF) על ביטקוין בארה"ב קלטו כמעט 19,000 ביטקוין בתוך חמישה ימים בלבד, קצב שממחיש עד כמה הביקוש עולה על ההיצע החדש שנכנס לשוק.
לרכישת מטבעות דיגיטליים. וואלה קריפטו >>
במילים פשוטות, יש יותר קונים ממטבעות חדשים שנוצרים. זה מצב קלאסי של לחץ כלפי מעלה על המחיר, והוא מתחיל לקבל ביטוי גם בגרף.
אבל לצד האופטימיות, יש גם בלמים. אזור ה-80,000 דולר ממשיך לשמש כרמת התנגדות משמעותית, וכרגע ביטקוין עדיין לא מצליח לפרוץ אותה בצורה נקייה. סוחרים רבים מצביעים על כך שדווקא כאן תתקבל ההכרעה, פריצה מובהקת יכולה לפתוח את הדלת לגל עליות נוסף, בעוד כישלון עלול להחזיר את התנודתיות ואפילו להוביל למימושים בטווח הקצר.
לא כל המטבעות משתתפים בחגיגה
מבט רחב יותר על השוק מראה תמונה מעורבת. אתריום מטפס גם הוא, אך בקצב מתון יותר, ונכון לכתיבת מילים אלו נסחר סביב 2,300 דולר. מטבעות כמו סולנה ודוג'קוין מציגים עליות קלות, בעוד אחרים מדשדשים או אפילו יורדים בטווח השבועי.
מדד הפחד והחמדנות עומד על 43, אזור ניטרלי, מה שמרמז שהמשקיעים עדיין זהירים, ולא נכנסו לאופוריה. במילים אחרות, העליות קיימות, אבל האמון עדיין נבנה.
ביטקוין מסיים את אפריל עם רוח גבית חזקה, נתונים טכניים משתפרים וביקוש מוסדי מובהק. אבל נראה שלביטקוין יש עוד דרך להוכיח כדי לחזור למגמת עליה מובהקת.
