מול האלימות הקשה שהכתה בערב החג, החברה הישראלית משיבה בחיבוק אדיר: קמפיין גיוס ההמונים למען משפחתו של ימנו בנימין זלקה ז"ל, שנרצח בערב יום העצמאות בפתח תקווה, גייס תוך זמן קצר יותר ממיליון וחצי שקל.
הקמפיין, שהושק תחת הכותרת "מחזקים את משפחת זלקה" באתר giveback, סחף אחריו כבר למעלה מ-13,360 תורמים ותורמות, שהביאו את הפרויקט ל-76% מיעד הגיוס. "התרומה כאן היא לא רק סיוע למשפחה. זו גם אמירה ברורה: אנחנו כחברה לא מקבלים אלימות. אנחנו בוחרים לעמוד לצד מי שנפגע, ואנחנו לא משאירים משפחה לבד ברגעים כאלה", נכתב בדף הפרויקט שהקים ירון קדושים.
ימנו בנימין ז"ל תואר כעמוד התווך של משפחתו, צעיר שעבד קשה כדי לסייע בפרנסת הבית. מותו הותיר חלל עצום, לא רק רגשי אלא גם כלכלי, עבור משפחה קשת יום. בדף הגיוס נכתב: "ימנו בן למשפחה שעבורה הוא היה עמוד תווך - צעיר שלקח אחריות, עבד, ועשה כל שביכולתו כדי לעזור ולתמוך. הקמפיין נועד לתת להם מעט יציבות בתוך הכאב הגדול. הוא יצא לעבוד, עכשיו זה התור שלנו לעזור להם".
לעמוד הקמפיין
כזכור, הרקע לאירוע שהסעיר את המדינה הוא ויכוח סתמי שהסתיים בטרגדיה. זלקה, שעבד בסניף "פיצה האט" בעיר, ביקש מקבוצת נערים להפסיק להתיז ספריי שלג בתוך העסק. "הוא ביקש מהם בנימוס להפסיק. בקשה פשוטה. אנושית. מכבדת. במקום להיענות, הם ארבו לו", מתואר בדף הקמפיין.
עם סיום המשמרת, הותקף בנימין על ידי הנערים ונדקר. הוא נאבק על חייו בבית החולים בילינסון במשך יומיים, עד שהרופאים נאלצו לקבוע את מותו.
בזירה המשפטית, המשטרה ממשיכה בחקירת הפרשה המסתעפת. מעצרו של החשוד המרכזי ברצח הוארך בבית משפט השלום בפתח תקווה ב-5 ימים, ונעצרו שלושה חשודים נוספים. החשדות נגד המעורבים כוללים רצח בצוותא, חבלה חמורה ופציעה בנסיבות מחמירות.
נכון לרגע זה נותרו שלושה ימים לסיום מבצע הגיוס, והציבור ממשיך להזרים תרומות כדי להגיע ליעד של שני מיליון שקלים. התרומות מוכרות לצרכי מס (סעיף 46) ויועברו במלואן לסיוע למשפחה האבלה. יהי זכרו ברוך.
