אחרי שמטוסי התדלוק הוכיחו את עצמם כגורם קריטי ביכולתו של חיל האוויר לתקוף באיראן, הוא מקבל סוף סוף מטוסים חדשים.
משרד הביטחון הודיע כי הראשון מבין מטוסי הבואינג KC-46 שהזמין, במחיר של 250 מיליון דולר לאחד, המריא לטיסת מבחן ראשונה אחרי שיצא מפס הייצור באוורט, וושינגטון.
העסקה נחתמה בשלבים החל מ-2022, אחרי שלראשונה אישר הממשל האמריקני לישראל לרכוש מטוסי תדלוק חדשים. בשנות ה-70 הוביל סירוב של הממשל האמריקני לספק לה מטוסי בואינג KC-135 לפיתוח של מטוס תדלוק בתעשייה האווירית על בסיס בואינג 707 אזרחיים. מטוסי ה"ראם" כפי שהם מכונים בחיל האוויר הם המטוסים שעדיין משמשים את טייסת התדלוק של חיל האוויר, הוותיק מביניהם כבר בן 65 שנה, ותדלקו את מטוסי הקרב הישראלים בדרך לאיראן במבצע שאגת הארי לצד מטוסי תדלוק אמריקניים.
מטוסי ה-46-KC יכונו בחיל האוויר "גדעון", והראשון שבהם ינחת בטייסת הבואינגים בעוד כחודש. לעומת הראם, הגדעון יכול לשאת יותר דלק למטוסי הקרב ולטוס לטווחים ארוכים יותר, אפשר לתדלק אותו באוויר כדי להאריך עוד יותר את זמן השהייה שלו במשימה והוא מסוגל לשמש גם כמטוס תובלה או נוסעים, ולשאת עד 114 בני אדם. המטוסים החדשים יצוידו במערכות ישראליות, והראשון שבהם יימסר לחיל האוויר בעוד חודש.
שאר המטוסים יגיעו בהדרגה בשנים הבאות, כאשר בינתיים ימשיך חיל האוויר להשתמש במקביל במטוסי ה-707 הוותיקים מאוד, שחלקם צפויים לעבור את גיל 70 שנה באוויר.
