וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"חשבתי שאני לא שומע טוב": רשת גולף מבקשת מכם להשאיר טיפ לעובדים

עודכן לאחרונה: 12.5.2026 / 13:04

האם בקרוב נשאיר דמי שירות גם על רכישת מכנסיים? פיילוט חדש של קבוצת גולף מעורר תהיות בקרב הצרכנים. הלקוח הגיע לסניף בתל אביב, נתקל בסירוב לעזרה, אך התבקש להוסיף טיפ לעובדים בקופה. גולף: "פיילוט לשדרוג השירות, הרשת מעודדת יוזמות שמגיעות מהעובדים"

הקונים במרכז ביג, יום שישי האחרון/ביג

האם בקרוב נתחיל להוסיף דמי שירות גם כשאנחנו קונים בגדים? נראה שהמנהג המוכר מעולם המסעדות ובתי הקפה זולג כעת גם אל ענף הקמעונאות. גל קולוג, כתב צרכנות עצמאי, נכנס לחנות גולף בתל אביב כדי לקנות בגדים לילדים של חברה טובה, אך כשהגיע לשלם על המתנה הוא נותר בשוק מהשאלה שהפנה אליו הקופאי.

"המוכרת שואלת אותי אם אני רוצה לתת טיפ לעובדים", מספר קולוג על החוויה המפתיעה. "חשבתי שאני לא שומע טוב. הקופאי אמר לי שזה נוהל רשתי, זאת אומרת שזה משהו שנהוג ברשת, ואני חייב להגיד שאני אף פעם לא שמעתי על זה. הוא גם אמר שבארצות הברית זה נהוג".

התמיהה של קולוג התעצמה לנוכח רמת השירות שקיבל בחנות באותו ביקור: "מעבר לעובדה שאף אחד לא עזר לי חוץ מלהקיש את המחיר על הקופה, כשביקשתי מאחד המוכרים מכנס שרציתי במידה מסוימת, הוא פתר אותי בנפנוף יד ואמר 'זה מה שיש'".

לדבריו, מדובר במגמה מדאיגה: "גביית טיפ לעובדים בשירות עצמי התחילה בבתי הקפה ונראה שעכשיו זולגת לחנויות. גולף בכלל מגדילים לעשות והתחילו לגבות שקל לסקית נייר, מה שמרגיז מאוד את הלקוחות". כשנשאל אם בסופו של דבר בחר להשאיר את התשר המבוקש, השיב בנחרצות: "ממש לא".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

ביג פאשן גלילות, 28 במרץ 2025. ראובן קסטרו
ביג פאשן גלילות, 28 במרץ 2025/ראובן קסטרו

מגולף נמסר בתגובה כי "האפשרות להשאיר טיפ למוכרים בחנויות היא חלק ממהלך לשדרוג חוויית השירות, הנמצא כיום בבחינה ובהטמעה. מדובר באפשרות בלבד, לפי שיקול דעת הלקוח. המהלך נולד מתוך בקשות שעלו מעובדי החנויות, במטרה לתגמל מצוינות בשירות אישי ואיכותי, ומהווה תוספת לתגמול של עובדי החנויות.

"קבוצת גולף מעודדת יוזמות שמגיעות מהעובדים ולמען העובדים, במיוחד כאשר הן מייצרות ערך הן לצוותים והן ללקוחות. במסגרת הפיילוט שנערך לאחרונה, המהלך מתקבל בצורה חיובית מצד קהל הלקוחות הנאמן של הקבוצה, כאשר הטיפ מתווסף לעמלות המכירה ומשמש גם לרווחת עובדי החנויות".

  • עוד באותו נושא:
  • גולף
  • טיפ

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully