וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בגללך איבדתי את הירושה: תבע את אחותו ב-120 אלף שקל בגלל קבוצת וואטסאפ

18.5.2026 / 13:15

טען כי אחותו ניצלה קבוצת ווטסאפ משפחתית כדי לטעון שלא שילם הלוואה על דירת ההורים ואף לקח כספים מאביהם: "נאלצתי לחתום על הסכם חדש ואיבדתי מאות אלפי שקלים". מנגד טענה האחות כי בני המשפחה בכלל ביקשו שלא לצרף אותו

בווידאו:סכסוך ירושה ממושך בין שני אחים גלש לאלימות קשה/מערכת וואלה

מאבק ירושה משפחתי התדרדר לתביעה משפטית כאשר אח תבע את אחותו בטענה שסירבה לצרף אותו לקבוצת הוואטסאפ המשפחתית וניצלה את היעדרו בכדי להכפיש אותו, וכתוצאה מכך הוא קיבל חלק מופחת בירושה.

הריב המשפחתי הזה הגיע לבית המשפט לענייני משפחה והסתיים בפיצוי סמלי בלבד בסך 8,000 שקל.
במרכז הסכסוך עמדה דירה משפחתית בחולון שהייתה חלק מעיזבון ההורים המנוחים. האח טען כי במשך שנים שילם את הלוואה שנלקחה לצורך הרחבת הדירה, ולכן סוכם בין היורשים כי יקבל חלק מוגדל מכספי הירושה.

לטענתו, אחותו החלה להפיץ בקרב בני המשפחה טענות שלפיהן כלל לא שילם את ההלוואה, ואף רמזה כי לקח כספים מהוריו. לדבריו, הדברים נאמרו בפני אחים, אחיינים ובני משפחה נוספים, בקבוצת הוואטסאפ המשפחתי שהקימה האחות, והכפשות אלה הביאו לדבריו לקרע משפחתי קשה ולפגיעה כלכלית משמעותית בחלקו בירושה.

וואטסאפ/ShutterStock

בתביעה שהגיש לבית המשפט לענייני משפחה טען האח כי האחות ניהלה קבוצת ווטסאפ משפחתית שממנה הודר, וכי בעקבות דבריה החלו בני משפחה לדרוש ממנו שוב ושוב הוכחות לכך ששילם את ההלוואה. לטענתו, במהלך דיון משפטי בין הצדדים שמע את אחותו אומרת לאחיין במשפחה, כי הוא כלל לא שילם את ההלוואה. בהמשך, כך טען, אותו אחיין אף אמר לו כי האחות טענה שלקח כספים מאביהם. לטענת האח, הדברים הציגו אותו כרמאי ושקרן ופגעו אנושות בשמו הטוב וביחס המשפחה אליו.

עוד טען כי בעקבות ההכפשות נאלץ לוותר על הסכם ירושה קודם שהיה מיטיב עמו, ולחתום על הסכם חדש שבו קיבל מאות אלפי שקלים פחות מהסכום שסוכם מלכתחילה. הוא דרש פיצוי של 120 אלף שקל בגין לשון הרע, לצד פרסום תיקון והתנצלות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

עו"ד אופיר לוי/באדיבות המצולמים

האחות, מנגד, באמצעות עו"ד אופיר לוי ממשרד מרקמן טומשין ושות', דחתה מכל וכל את הטענות וציינה כי מדובר בתביעה חסרת בסיס המהווה ניסיון של האח להתעשר על חשבונה. בכתב ההגנה טענה, כי כלל לא פרסמה דברי לשון הרע, וכי התביעה לא כללה אפילו ציטוט ברור אחד המהווה לשון הרע לכאורה. עוד טענה, כי האח עצמו חתם קודם לכן על הסכם יורשים שקיבל תוקף של פסק דין, ובמסגרתו ויתר על כל טענה או תביעה עתידית בנוגע לעיזבון וליחסים בין היורשים.

לדברי האחות, האח קיבל בפועל החזר כספי בסך מאות אלפי שקלים עבור השקעותיו בדירה, בהתאם לחוות דעת שמאית, ולכן לא נגרם לו כל נזק. היא אף הכחישה שהקימה את קבוצת הווטסאפ המשפחתית וטענה כי מי שניהל אותה היה אחיין המשפחה, וכי בני המשפחה בעצמם שביקשו שלא לצרף את האח לקבוצה.

בסופו של דבר, לאחר דיון אחד, ומבלי לקבוע ממצאים מפורטים באשר לטענות ההדדיות, פסקה השופטת אסתר ז'יטניצקי רקובר כי האחות תשלם לאח פיצוי בסך 8,000 שקל לסילוק סופי ומלא של התביעה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully