הפסקות האש באיראן ובעזה לא מפחיתות מהיחס השלילי לישראל באירופה. מדינה ביבשת שחתמה עם אלביט על אחד החוזים הגדולים בתולדותיה מסרבת לפרסם את שמה בהקשר של עסקים עם החברה הישראלית.
אלביט דיווחה הבוקר כי זכתה בחוזה על סך כ-1.4 מיליארד דולר לתכנית חידוש מקיפה לצבא אירופי שכולל שלל מערכות מתוצרתה. המדינה תרכוש טילים ורקטות, מערכות אוטונומיות בלתי מאוישות, רשת לוחמה אלקטרונית יבשתית ומערכות אלקטרו אופטיות למעקב ולציון מטרות.
כל מערכות הנשק האלה יקושרו ביניהן באמצעות רדיו מבוסס-תוכנה (SDR), ויהפכו את הצבא האירופי למודרני ומתקדם. החוזה יבוצע במהלך חמש שנים, כאשר מדובר בכ-20% מהמכירות השנתיות של החברה במגה עסקה אחת.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות מסר כי "החוזה משקף את רוחב היריעה והאטרקטיביות של הפורטפוליו הביטחוני של אלביט מערכות, כמו גם את היכולת שלנו לספק מערכות מתקדמות וחדשניות מהמובילות בעולם בתחומן, לצד פתרונות אינטגרטיביים מקיפים המותאמים לצרכים המבצעיים המשתנים.
"הניסיון הרב שצברנו בעבודה עם כוחות צבאיים ברחבי העולם, בשילוב יכולות הפיתוח העצמיות והמומחיות הטכנולוגית המתקדמת שלנו, ממשיכים ליצור ביקוש גובר לפתרונותינו וממצבים אותנו כשותפה אמינה לתוכניות מודרניזציה צבאית ארוכות טווח".
