חברת טבע צפויה לבצע מהלך התייעלות רחב היקף בישראל, במסגרתו יקוצצו כ-250 משרות בחטיבת חומרי הגלם לתרופות (TAPI), בעיקר באתר החברה ברמת חובב. המהלך מגיע בעקבות כישלון המאמצים למכירת החטיבה, שהוערכה בעבר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר, ועסקה לגביה לא הבשילה בסופו של דבר.
במסגרת המהלך, שייושם בארץ באופן הדרגתי במהלך השנתיים הקרובות, צפויות כאמור להתייתר כ-250 משרות בכל חטיבת TAPI בישראל. בחברה מציינים כי השינויים מיושמים על רקע נסיבות עסקיות משתנות ובמטרה לחזק את התחרותיות והמיקוד העסקי של החטיבה.
במקביל למהלך זה, בהנהלת טבע ממשיכים לבחון באופן אסטרטגי את אפשרות מכירתה של חטיבת TAPI הגלובלית בהתאם להזדמנויות בשוק, כפי שפורסם כבר בשנת 2024. כחלק מההיערכות לאפשרות המכירה, חטיבת חומרי הגלם פועלת כיום כחברה עצמאית ונפרדת מטבע, עם אסטרטגיה והנהלה משלה, כאשר תהליך הטרנספורמציה הנוכחי נועד לחזק את התאמתה העסקית לכל תרחיש עתידי.
בישראל, עיקר השפעת התהליך תורגש באתר "טבע טק" שבנאות חובב, המייצר חומרים פעילים לתעשיית התרופות. לפי הודעת החברה, המהלך נועד להבטיח את עתידו של האתר כמפעל תעשייתי מתקדם, תוך המשך מיקוד בתחומים בעלי פוטנציאל צמיחה. תחומים אלו כוללים ייצור פפטידים, הרחבת הפעילות בתחומי הוויטמינים, טכנולוגיות ייצור אוליגו ומוצרים חדשניים נוספים. במקביל, יחידת 'פלנטקס' - שהודעה על סגירת אתרה נמסרה עוד בשנת 2018 במסגרת תוכנית הרה-ארגון של טבע -תחדול לחלוטין מפעילותה בסוף שנת 2027, ומוצריה יועברו לאתר טבע טק.
הצמצום בכוח האדם מוגדר בחברה כתהליך מורכב המתבצע בתיאום ובשיתוף פעולה מלא עם נציגות העובדים וההסתדרות. בטבע מצהירים כי החברה תעמיד מעטפת סיוע לעובדים שיושפעו מהשינויים, אשר תכלול ליווי אישי וסוציאלי, שירותי הכוונה תעסוקתית באמצעות חברה המתמחה בשינויי קריירה, מימון של הכשרות מקצועיות, וכן תנאי פרישה ומענקי סיום מוגדלים.
בחברה מדגישים כי גם לאחר השלמת הטרנספורמציה, הפעילות בישראל תמשיך להוות חלק מרכזי מהפעילות הגלובלית של החטיבה. כמו כן, השינויים המבניים הללו אינם צפויים להשפיע על הפעילות המסחרית של טבע בישראל או על זמינות התרופות עבור המטופלים.
