פרסום ראשון: בית משפט השלום בחיפה נעתר לבקשת עמותת "יד עזר לחבר", והוציא צו מניעה ארעי דחוף האוסר על בית המכירות הפומביות "פעמונים" למכור פריטי שואה היסטוריים הנמצאים אצלו. מדובר בטלאי צהוב מקורי ותעודות שחרור מתקופת של ניצולי שואה.
השופטת חוה קלמפרר-מרצקי קיבלה במלואם את טיעוני העמותה שהוצגו על ידי המנכ"ל שמעון סבג, וקבעה כי קיים חשש ממשי שאם פריטים אילו יימכרו לידיים פרטיות, הם עלולים להיעלם מעיני הציבור ולגרום נזק בלתי הפיך למחקר והנצחת השואה.
כזכור, סבג הצליח למנוע גם בגרמניה מכירה של פריטי שואה שהועמדו למכירה פומבית. הפעם, כאמור מדובר בבית מכירות ישראלי.
"אני רוצה להודות לשופטת על החלטה נכונה ומשמעותית", אמר סבג, "ראוי שהפריטים האיל יהיו במוזיאון השואה למען יראו וילמדו בני הדורות הבאים. אסור לסחור בפריטים מהשואה, זה פשוט מקומם ולא ייאמן".
עמותת "יד עזר לחבר" מפעילה את מוזיאון השואה בחיפה ומנהלת את הבית החם שנותן מחסה וסיוע לעשרות ניצולי שואה.
