הרומן של אילון מאסק עם תואר הטריליונר הראשון בהיסטוריה התברר כקצר במיוחד. פחות משבועיים לאחר שחצה את רף אלף המיליארדים, האיש העשיר בתבל הודח ממועדון ארבע הפסיקים וחזר לסטטוס של מיליארדר "בלבד", כשהונו מוערך כעת ב-962 מיליארד דולר.
מאסק רשם היסטוריה עולמית ב-12 ביוני, כאשר חברת ספייס אקס הונפקה בבורסה והקפיצה את הונו ל-1.1 טריליון דולר. ארבעה ימים לאחר מכן, ב-16 ביוני, זינקה מניית יצרנית הרקטות ב-40 אחוזים נוספים והביאה את שוויו לשיא כל הזמנים של 1.45 טריליון דולר. אלא שמאז ועד ליום שלישי האחרון, צנחה המנייה ב-31 אחוזים וגררה איתה את הונו של המייסד.
לצד התיקון החד במניית ספייס אקס, הסיבה המרכזית השנייה לאובדן התואר היא הגבלות חדשות שהוטלו על מניות טסלה שבבעלותו, בשווי 116 מיליארד דולר.
בשבוע שעבר ויתר מאסק על 7.1 מיליארד דולר במניות טסלה כדי לממן את מחיר המימוש של האופציות שקיבל במסגרת חבילת השכר שלו מ-2018. חבילה זו, שבוטלה בעבר על ידי שופט בדלאוור והוחזרה על ידי בית המשפט העליון של המדינה ב-2025, הובילה להסכם חדש שנחתם באפריל האחרון. לפי ההסכם, האופציות של מאסק הפכו למניות חסומות ומותנות, והוא יאבד אותן לחלוטין אם לא יישאר בתפקיד מנכ"ל טסלה או כסמנכ"ל האחראי על פיתוח מוצרים לפחות עד ינואר 2028.
