וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי התקיפות באיראן: מחיר הנפט מזנק, הבורסות נצבעו באדום

עודכן לאחרונה: 8.7.2026 / 8:46

תקיפות של צבא ארה"ב ואיומי התגובה מטהרן החזירו את הסיכון לשווקים. חבית ברנט טיפסה ל-75.6 דולר, בזמן שמימוש רווחים אגרסיבי במניות הטכנולוגיה קטע חודשים של עליות שיא

הדי פיצוצים נשמעו בבנדר עבאס שבאיראן/תיעוד ברשתות החברתיות

הפסקת האש במזרח התיכון עומדת בפני מבחן קשה, וההשלכות הכלכליות לא איחרו לבוא. מחירי הנפט רשמו היום (רביעי) עליות חדות ואגרות החוב הממשלתיות בארה"ב נצבעו באדום, זאת על רקע התחדשות הקרבות והטלת סנקציות אמריקאיות חדשות על הנפט האיראני המאיימות על יציבות ההסכם. במקביל, אחרי חודשים של עליות שוברות שיאים, מדדי המניות המובילים לקחו אוויר כאשר הראלי הגדול של סקטור הבינה המלאכותית (AI) מתחיל לאבד מומנטום.

החוזים העתידיים על נפט מסוג ברנט זינקו ב-2% והגיעו למחיר של 75.60 דולר לחבית. אמנם מדובר במחיר הנמוך משמעותית משיאי המלחמה שעברו את רף ה-120 דולר, אך הזינוק הנוכחי הספיק כדי לזעזע את שוק אגרות החוב בשל החשש מהתגברות סיכוני האינציפלציה. החשש בשווקים מועצם בעיקר לאור העובדה שחודשי הלחימה הארוכים כבר הובילו לדילול משמעותי במלאי הנפט העולמי. אנליסטים בשוק מציינים כי ניכר שהמשקיעים אינם אוהבים את התקיפות האחרונות, אך מדגישים כי עדיין לא מדובר במצב של פאניקה מוחלטת.

התקיפות של צבא ארה"ב, שכוונו נגד מערכות הגנה אווירית, מתקני מעקב חופיים ואתרי שיגור של כטב"מים, מהוות את האתגר המשמעותי ביותר שנרשם עד כה להסכם שנחתם בחודש שעבר. בתגובה לתקיפות, הפיקוד הצבאי באיראן כבר הבטיח "תגובה מוחצת". בנוסף לכך, וושינגטון ביטלה את ההקלות שאיפשרו לאיראן למכור נפט בשווקים הבינלאומיים - צעד שבמשרד החוץ האיראני הגדירו כהפרה ישירה של הסכם המסגרת לסיום המלחמה. הטלטלה שלחה את התשואות על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים, שעולות כשהמחירים יורדים, לשיא של חודש ברמה של 4.565%.

מומחי שווקים גלובליים מסבירים כי בדיוק כשהיה נדמה שפרמיית הסיכון הגיאופוליטי מאחורינו, השווקים קיבלו תזכורת חדה לכך שההסכם הוא עדיין תהליך מורכב ונזיל. להערכתם, מחיר חבית ברנט ברמתו הנוכחית עדיין אינו משקף במלואו את פוטנציאל ההתלקחות המתמשכת במזרח התיכון. הלחץ על האספקה מקבל משנה תוקף לאור נתוני השבוע, לפיהם מלאי הנפט הגולמי במאגר החירום האסטרטגי של ארה"ב צנחו לרמתם הנמוכה ביותר מאז שנת 1983, מה שמציב את השווקים בעמדת פגיעות גבוהה במיוחד מפני זעזועי אספקה עתידיים.

החוזים העתידיים על נפט מסוג ברנט זינקו ב-2% והגיעו למחיר של 75.60 דולר לחבית/רויטרס

בבורסות באסיה נרשמה מגמה מעורבת, כאשר הבורסות ניסו לשמור על יציבות. עליות שערים בהונג קונג הצליחו לאזן את המדד הרחב של MSCI לאסיה-פסיפיק (ללא יפן), בעוד שוק המניות בדרום קוריאה, הרווי בחברות שבבים וטכנולוגיה, צנח ב-1.5%. הלחץ באסיה הגיע לאחר שבמסחר הלילי בוול סטריט מדד הנאסד"ק ירד מתחת לממוצע הנע של 50 הימים שלו. זאת, בעקבות תגובה שלילית חריפה של המשקיעים לדוחות המצוינים של ענקית הטכנולוגיה סמסונג.

סמסונג אמנם הציגה בדוחותיה זינוק מרשים של פי 19 ברווחים, אך מניית החברה צנחה ב-7%, והתנודתיות הגבוהה שלה, שננעלה לבסוף בירידה של 3%, הדביקה את השווקים הגלובליים וגררה את מדד השבבים של פילדלפיה לנפילה של 4.6%.

בג'יי פי מורגן מסבירים כי מימוש רווחים לטווח קצר במניות שהובילו את העליות, ובעיקר סביב טרנד ה-AI, הפך למגמה עולמית. כלכלני ענק הבנקאות מעריכים כי התנודתיות בשוק הדרום קוריאני ומכירות המשקיעים הזרים יימשכו בטווח הקרוב, אך ממליצים לנצל את הירידות כדי להגדיל החזקות בטכנולוגיות AI, בחברות משיקות, במניות הנהנות מאפקט העושר ובמגזר הפיננסי, לאור ראייתם החיובית לטווח הארוך.

  • עוד באותו נושא:
  • נפט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully