וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כסף אינסופי? מארק צוקרברג מבהיר: "לא אפסיק לעבוד"

עודכן לאחרונה: 8.7.2026 / 9:32

בזמן שכולנו חולמים על אקזיט ובטלה, מנכ"ל מטא מסביר למה הוא לא מתכוון לפרוש לאחוזה הענקית שלו בהוואי: "אני יכול לנוח יומיים ולשחק במשחקי וידאו, אבל זה משעמם"

מארק צוקרברג בדיון בסנאט, מתנצל בפני המשפחות של קורבנות על נזקי הרשתות החברתיות/רויטרס

רוב האנשים מניחים שאילו היה להם את העושר של מארק צוקרברג, הם היו בוחרים בשלב מסוים לפרוש מהעבודה, להיעלם לאי פרטי ולבלות את שארית חייהם במנוחה ובבטלה. אך המייסד והמנכ"ל של ענקית הטכנולוגיה מטא פלטפורמס מבהיר בראיון שהתפרסם לאחרונה בארה"ב כי הוא פשוט לא בנוי בצורה הזו, ואין לו שום כוונה לפרוש לאחוזת הענק שלו בהוואי.

בראיון שנערך עם גוף המדיה Complex, נשאל צוקרברג מדוע הוא ממשיך לדחוף קדימה ולנהל את אחת מחברות הטכנולוגיה המשפיעות בעולם, גם לאחר יותר משני עשורים בתפקיד. מנהל התוכן הראשי של גוף המדיה, נואה קלהאן-בוור, ציין בפני הקהל כי לצוקרברג יש את מה שרבים היו מחשיבים כ"כסף אינסופי", לצד אחוזה בהוואי וחופש מוחלט לעשות כל מה שהוא רוצה. על כך השיב צוקרברג ישירות: "אני לא חושב שאפסיק אי פעם".

"אני לא חושב שאפסיק אי פעם". מארק צוקרברג/ShutterStock

תגובתו של המיליארדר מספקת הצצה ייחודית למנטליות שמניעה אותו מאז שהשיק את פייסבוק מחדר המעונות שלו באוניברסיטת הרווארד בשנת 2004. בעוד שיזמים רבים בתעשייה חולמים על האקזיט, צוקרברג רמז כי יצירת דברים חדשים היא המנוע האמיתי שלו. הוא סיפר כי אפילו אשתו, פריסילה צ'אן, תהתה מדוע הוא ממשיך לקחת על עצמו פרויקטים עצומים כשהוא יכול בקלות לצאת לפנסיה. "אני לא יודע מה הייתי עושה", הודה, "זה היה משעמם". לדבריו, הוא מסוגל לנוח למשך כמה ימים, לשחק במשחקי וידאו או להטעין מצברים, אך בסופו של דבר הוא תמיד מרגיש דחף פנימי להתחיל לבנות מחדש.

המנטליות הזו מסבירה היטב מדוע צוקרברג מזרים כעת משאבי עתק לתחום הבינה המלאכותית (AI). במהלך הראיון תיאר את החזון של מטא ל"סופר-אינטליגנציה אישית", שבה עוזרי AI ישולבו באופן עמוק בחיי היומיום של המשתמשים ויופעלו בסופו של דבר דרך מכשירים כמו משקפיים חכמים. הוא מאמין כי המשקפיים הללו עשויים להפוך לפלטפורמת המחשוב הגדולה הבאה, שתאפשר לאנשים לקיים אינטראקציה עם טכנולוגיה מבלי להביט כל הזמן למטה אל מכשירי הטלפון שלהם, אשר שואבים אותם הרחק מהעולם שסביבם. כדי להפוך את החזון הזה למציאות, מטא השקיעה לאורך השנים מיליארדי דולרים במודלים של AI, בתשתיות ובחומרה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

אפילו אשתו תהתה מדוע הוא ממשיך לקחת על עצמו פרויקטים. מארק צוקרברג ופריסילה צ'אן/GettyImages, Cindy Ord/MG26

הדחף של צוקרברג ליצור ולבנות משתרע אל מעבר לפעילות של מטא. בני הזוג צברו פורטפוליו נכסים עצום בהוואי, כאשר על פי הדיווחים הם הוציאו למעלה מ-300 מיליון דולר ברכישת שטח של יותר מ-2,300 דונם - אחוזה שמשכה תשומת לב רבה בשל גודלה, תוכניות הפיתוח שלה והדיון המתמשך סביב סוגיות תרבותיות של ילידי המקום.

אפילו בנכס הפרטי שלו, צוקרברג לא מוריד את הרגל מהגז: אחת התשוקות הנוכחיות שלו היא ייצור מה שהוא מכנה כמה מבשר הבקר האיכותי ביותר בעולם. הוא שיתף כיצד הוא עורך ניסויים בגנטיקה של בקר, מגדל אגוזי מקדמיה ואף מבשל בירה כדי לייעל את תוכניות ההאכלה של העדר שלו. "זה כאילו שאני אף פעם לא עומד להפסיק", אמר על הפרויקט, "זה לא משנה כמה חשוב הדבר הזה".

לאחר יותר מ-20 שנה בצמרת תעשיית ההייטק העולמית, צוקרברג מסכם כי הרצון שלו ליצור דברים חדשים נותר חזק מתמיד. "זה פשוט למצוא פרויקטים מעניינים לעשות עם אנשים מעניינים", חתם את דבריו, "אלה חיים טובים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully