וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרצוג בתערוכת הזיכרון בעזריאלי: "רגעים שמעטות האומות שעוברות אותם"

עודכן לאחרונה: 16.7.2026 / 12:32

נשיא המדינה ורעייתו מיכל סיירו במיצג הרב-חושי "מפה נקום" של זיו קורן ונעם חורב על גג קניון עזריאלי בתל אביב, ב-11 מיצבי הענק המנציחים את ציר הזמן הרגשי של החברה הישראלית מאז בוקר ה-7 באוקטובר, בליווי דנה עזריאלי ויוצרי המיזם. הרצוג: "אני יוצא מחוזק"

זיו קורן מספר על מיזם "מפה נקום"/מעריב

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הגיעו לביקור מיוחד במיצג הרב-חושי "מפה נקום" של זיו קורן ונעם חורב, הממוקם על גג קניון עזריאלי תל אביב.

המיצג, שהוקם ביוזמת קבוצת עזריאלי, מזמין את המבקרים למסע רגשי בלתי אמצעי בלב המרחב הציבורי. במהלך הביקור, סיירו הנשיא ורעייתו בין 11 מיצבי הענק המנציחים את ציר הזמן הרגשי של החברה הישראלית מאז בוקר ה-7 באוקטובר.

המעבר בין התחנות השונות מפגיש בין צילומיו המטלטלים של קורן לבין מילותיו המדויקות של חורב, ומחבר בין הזיכרון הקולקטיבי, סיפורי הגבורה והשאיפה המשותפת לתקומה וצמיחה.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל לצד דנה עזריאלי בתערוכה "מפה נקום"/אתר רשמי, שירי עציץ
תערוכת "מפה נקום", עזריאלי/אתר רשמי, זיו קורן

"יוצא מחוזק"

את הרצוג ורעייתו אירחו וליוו בסיור מנכ"לית קבוצת עזריאלי, דנה עזריאלי, ובעלה דני חכים, לצד יוצרי המיצג זיו קורן ונעם חורב, ואילן גרבי, מנהל המיזמים האסטרטגיים בקבוצת עזריאלי.

הרצוג אמר כי "תערוכה המזכירה ומחזירה אותנו בבת אחת לרגעים הכי עוצמתיים שחווינו מאז ה7 באוקטובר, רגעים שמעטות האומות שעוברות אותם. אני יוצא מכאן מחוזק. עם ישראל חי, מזמין את הציבור לבוא לכאן ולחוות את זה".

דנה עזריאלי, מנכ"לית קבוצת עזריאלי: "מפה נקום" נולד מתוך הרצון ליצור מרחב המזמין את כל הציבור לעצור, להתבונן ולהעמיק ברגעי המשבר, הגבורה והתקווה של החברה הישראלית, מאז בוקר ה-7 באוקטובר ועד היום. במרחב הזה מתאפשרת גם יצירה של רגע משותף - של זיכרון, הזדהות, חוסן גאווה ותקווה שלנו כעם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully