וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לראשונה בישראל: רחפנים אוטונומיים יופעלו במרחב נמל אשדוד

עודכן לאחרונה: 23.7.2026 / 9:21

חברת נמלי ישראל יוצאת לפיילוט ראשון מסוגו באזור אשדוד, במסגרתו יופעלו רחפנים אוטונומיים ללא מטיס לטובת לייעול התפעול, האבטחה והתחזוקה בנמלים

נמל אשדוד. יחצ,
נמל אשדוד/יחצ

חברת נמלי ישראל (חנ"י) יוצאת לפיילוט ראשון מסוגו להפעלת רחפנים אוטונומיים במרחב הנמלי באזור אשדוד, כחלק ממדיניות החדשנות של החברה. מטרת המהלך היא לבחון את שילוב הטכנולוגיה המתקדמת בפעילות השוטפת של הנמלים, כחלק מהמאמץ לייעל תהליכים תפעוליים, לחזק את הבטיחות ולשפר את שרשרת האספקה של מדינת ישראל. המערכת החדשה תאפשר ביצוע סריקות, ניטור ובקרה באופן אוטונומי.

במסגרת הפיילוט ייבחנו יישומים אפשריים של הרחפנים בתחומי האחזקה, ההנדסה, הבטיחות והתפעול. בין היתר, השימוש ברחפנים יכלול סריקות תשתיות, ניטור רציפים, תיעוד ובקרה של מתקנים ומתן מענה מהיר ומדויק יותר לצרכים המבצעיים.

מבחינה טכנולוגית, הרחפנים האוטונומיים פועלים ללא צורך במטיס בזמן אמת. לאחר הגדרת המשימה על ידי המפעיל - כגון סריקת רציף, בדיקת תשתיות או ביצוע צילום - הרחפן ממריא, מבצע את המשימה במסלול שתוכנן מראש ונוחת באופן עצמאי, כאשר המפעיל מפקח על הפעילות מרחוק בלבד. בנוסף, במסגרת הפיילוט ייבחנו יכולות מתקדמות לזיהוי מכשולים בזמן אמת, ניווט אוטונומי ומערכות שליטה ובקרה, שיאפשרו טיסה מדויקת, רציפה ואמינה יותר, תוך צמצום טעויות אנוש, שיפור הבטיחות והגברת היעילות המבצעית.

הפיילוט מבוצע בשיתוף חברת Cando Drones, חברת תעופה וטכנולוגיה ישראלית המתמחה בהקמה, ניהול והפעלה של מערכי רחפנים אוטונומיים. לקראת תחילת הפיילוט, קיימה הנהלת חברת נמלי ישראל מפגש מקצועי עם הנהלת החברה, במסגרתו הוצגו יכולות מערכות הרחפנים, פלטפורמות השליטה והבקרה, פתרונות לניהול המרחב האווירי, היבטי רגולציה ואינטגרציה של המערכות.

מנכ"ל חברת נמלי ישראל, פנחס צרויה, התייחס למהלך ואמר: "החדשנות אינה מסתכמת באימוץ טכנולוגיות, אלא ביכולת לחבר בין עולמות שונים לטובת פתרונות טובים יותר. החיבור בין הים לאוויר פותח אפשרויות חדשות לניהול חכם של הנמלים, ואנו בוחנים כיצד ניתן לשלב רחפנים בתחומי האחזקה, ההנדסה, הבטיחות והתפעול כדי לשפר את היעילות, לקצר זמני תגובה ולהבטיח שמערכת הנמלים של ישראל תמשיך להיות מהמתקדמות בעולם."

ראש תחום החדשנות בחברת נמלי ישראל, דור דוידיאן, הוסיף כי "חדשנות היא חלק בלתי נפרד מהעתיד של נמלי ישראל. אנחנו בוחנים באופן שוטף טכנולוגיות פורצות דרך שיכולות לשפר את היעילות, הבטיחות והשירות בנמלים. תחום הרחפנים האוטונומיים פותח אפשרויות חדשות, והפיילוט הוא צעד משמעותי בדרך לבחינת שילובם בפעילות המבצעית של מערכת הנמלים והמשק הישראלי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully