מחקר ייחודי של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות חושף לראשונה נתונים פיננסיים של כ-20 ארגוני דה-לגיטימציה הפועלים בארצות הברית, המביעים תמיכה בארגוני טרור, מלבים הסתה ומעורבים בפעילות בלתי חוקית. על פי הדוח המקיף, המתמקד בתופעות של אנטישמיות, דה-לגיטימציה והסתה לטרור בדגש על הזירה האמריקאית, הארגונים הללו גייסו כספים בהיקף כולל של מעל 250 מיליון דולר. עם חשיפת תמונת המצב העדכנית העולה מהדוח, שלח שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, מכתבים בנושא למנהיגים ולגופי אכיפה בארה"ב.
ממצאי הדוח מצביעים על דפוסים פיננסיים המעידים על שימוש במנגנוני תרומה לגיטימיים לכאורה לצורך העברת משאבים לפעילות של דה-לגיטימציה והסתה. לפי הנתונים, חלק מהכספים הועברו דרך ישויות מתווכות אשר שימשו במקרים מסוימים כצינור להעברת משאבים לגורמים בעלי זיקה לארגוני טרור. המחקר מנתח את דפוסי הפעולה, מקורות המימון והקשרים האפשריים - הישירים או העקיפים - של אותם ארגונים עם גורמים המעורבים בהסתה, טרור או פעילות בלתי חוקית אחרת.
מהדוח עולה עוד כי חלק מהארגונים פועלים תחת מסגרות של חברה אזרחית, ארגוני זכויות אדם או פעילות חינוכית, אך בפועל משמשים במקרים מסוימים כפלטפורמה לקידום מסרים קיצוניים, דה-לגיטימציה שיטתית של מדינת ישראל ותכנים הכוללים הסתה אנטישמית. כמו כן, מזוהים דפוסים חוזרים של זיקות וקשרים ישירים ועקיפים בין חלק מהארגונים לבין ארגוני טרור המוכרזים בישראל, בארה"ב ובאירופה, לרבות מעורבות קודמת בארגונים שהוצאו מחוץ לחוק או ביטויי תמיכה פומביים בפעילותם. בנוסף, הדוח מצביע על תיאום בין-ארגוני, קמפיינים משותפים ופעילות ציבורית והסברתית רחבת היקף החורגת מגבולות השיח הלגיטימי, שעשויה לתרום להקצנה, הסתה ואף אלימות.
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי התייחס לממצי הדוח ומסר: "אנו ממשיכים לחשוף את פניהם האמיתיות של ארגוני חברה אזרחית 'תמימים', אשר בפועל תומכים בטרור ובהסתה נגד מדינת ישראל. הפעם עשינו זאת באמצעות מחקר ייחודי שהתחקה אחר מקורות המימון של אותם ארגונים, וחשף לא פחות מ־20 גופים הפועלים לקידום טרור. בעקבות הממצאים פניתי לחברי וועדות בקונגרס ולמשרד המשפטים האמריקאי וקראתי להם לפעול כנגד הארגונים הללו ולהפסיק את פעולתם. עידן המשחק הכפול, בו ארגונים יכלו לתמוך בטרור ובו בזמן להסתתר מאחורי חזות "תמימה" ו"אזרחית", הגיע לסיומו".
מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות, אבי כהן סקלי, הוסיף: "מדובר בארגונים אשר פטורים ממיסוי לפי החוק האמריקאי ונאסר עליהם לקיים פעילות פוליטית כלשהי. בפועל הארגונים הללו מקדמים סדר יום אנטי-ישראלי, פעילות אנטישמית חתרנית, דה-לגיטימציה והסתה לטרור. המשרד ימשיך לפעול לחשיפת הקשרים בין ארגונים "אזרחיים תמימים" אלו לארגוני טרור".
