וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההכנסות זינקו ואל על הכפילה את הרווח הנקי ל-132 מיליון דולר

עודכן לאחרונה: 5.8.2026 / 12:27

גם ברבעון שכלל מלחמה באיראן, הגבלת טיסות בנתב"ג וזינוק במחירי הדלק אל על הצליחה להגדיל את מספר הנוסעים ואת צי המטוסים

שלומי זפרני, סמנכ״ל מסחר וקשרים תעופתיים באל על/דוברות אל על

שוק התעופה נחשב לשוק תנודתי וברבעון השני של 2026 קיבלה אל על את מלוא התנודות: מלחמה באיראן שהגבילה את הטיסות מנתב"ג, זינוק במחירי הדלק והחלשות השקל. למרות זאת היא מדווחת הבוקר על גידול בהכנסות וברווחים.

הכנסות החברה ברבעון השני הסתכמו בכ-986 מיליון דולר, לעומת כ-777 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-27%.

היצע המושבים משוקלל ק"מ (ASK) ברבעון גדל בכ-9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לאור הרחבת צי המטוסים תוך הוספת שני מטוסי בואינג 737 והמשך הסבת מטוסי ה-777 לתצורה החדשה.

שיעור התפוסה (LF) ברבעון הסתכם בכ-90% לעומת כ-92% ברבעון המקביל אשתקד, ירידה קלה בעיקר לאור השפעות המבצע שגרר שיעורי תפוסה נמוכים משמעותית בחודש אפריל עקב הגבלות ביטחוניות. שיעור התפוסה בחודש יוני כבר עמד על כ-94%.

צבר ההזמנות לסוף הרבעון השני על בסיס הכנסות מראש ממכירות כרטיסי טיסה ושוברים עומד על כ- 1.4 מיליארד דולר, לעומת 1.2 מיליארד דולר ברבעון המקביל, גידול של כ-20%.

ההכנסה למושב משוקלל קילומטר (RASK) הסתכמה ברבעון לכ-11.56 סנט, עליה של כ-12% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

מטוס של חברת אל על בשדה התעופה בן גוריון. 2018. רויטרס, עיבוד תמונה
מטוס של חברת אל על בשדה התעופה בן גוריון. 2018/עיבוד תמונה, רויטרס

השפעת מבצע "שאגת הארי" ברבעון זה נאמדת בהפסד אחרי השפעת מס של כ-55 מיליון דולר, כאשר כ-90 מיליון דולר נוספים הוכרו ברבעון הראשון.

הרווח הנקי לרבעון הסתכם בכ-132 מיליון דולר לעומת כ-66 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע משיפור ב-EBITDAR ובהכנסות מימון.

תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת ברבעון הנוכחי הסתכם בכ-359 מיליון דולר לעומת כ-344 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-5%.

במקביל השיקה החברה את EL AL TRAVEL, פלטפורמה לשירותי תיירות, שאמורה לייצר לה הכנסות נוספות שלא מטיסות. מספר החברים במועדון הנוסע המתמיד עלה לכ-3.7 מיליון, גידול של כ-270 אלף חברים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מספר כרטיסי האשראי "פלייקארד" גדל בכ-33 אלף כרטיסים והסתכם לכ-514 אלף. שיעור הרכישה המזוהה של חברי המועדון בשנת 2026 עמד על כ-58%.

מנכ"ל אל על, לוי הלוי: "אנו מסכמים את הרבעון השני עם תוצאות חזקות על אף חודשיים בלבד של פעילות מלאה, עקב מבצע "שאגת הארי". בתקופה זו חווינו ביקושים מוגברים לטיסות החברה כפי שרואים בשיא בהיקפי המכירות ובצבר ההזמנות. אנו מעריכים שנמשיך להציג ביצועים חזקים גם במחצית השנייה של השנה. אנו ממשיכים לפעול לשדרוג חווית הלקוח, ובין היתר חתמנו על הסכם עם STARLINK למתן שירות אינטרנט בטיסות ללקוחותינו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully