וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטוס הקרב שנולד בישראל בדרך לעוד מדינה מוסלמית

עודכן לאחרונה: 30.8.2026 / 7:06

נתניהו הנחה להיערך למטוס כחול-לבן חדש, אבל מעבר לים כבר חותמים על עסקאות ענק שמבוססות על המטוס הישראלי הקודם

מטוס קרב סיני מבצע תמרון מסוכן מול מטוס ריגול אמריקני/צבא ארה"ב

בזמן שראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את מערכת הביטחון להיערך לפיתוח מטוס קרב ישראלי חדש במסגרת השמירה על עצמאות ביטחונית, מקבלת עוד מדינה מוסלמית את מה שנשאר מהניסיון הקודם.

סרטון ששודר בטלוויזיה האוזבקית אישר כי אוזבקיסטן תהיה הלקוחה השנייה של מטוסי הקרב הסיני שנגדו J-10Ce, לאחר שנמכר כבר לפקיסטן.

ה-J-10 מזכיר מאוד במראה שלו את מטוס הקרב הישראלי לביא, שפותח בתעשייה האווירית ובנייתו בוטלה בהחלטת ממשלה ב-1988. לפי פרסומים זרים נמכרו תוכניותיו לסין, שחיפשה אז לזרז בנייה של מטוס קרב מקומי מדור רביעי שיאפשר מודרניזציה של חיל האוויר המקומי, והכסף ששילמה סייע במימון הוצאות סגירת הפרויקט בארץ.

מבוסס על הלביא הישראלי. מטוס קרבהסיני שנגדו J-10Ce/AP

המטוס הסיני הספיק כבר להשתתף בימי הקרב בין פקיסטן להודו בשנה שעברה ואף להפיל מטוסי רפאל של חיל האוויר ההודים, תוך שימוש בטיל המונחה מכ"ם המתקדם PL-15.

אוזבקיסטן הזמינה 24 מטוסים כאלה בגרסת הייצוא, בצעד שמבטא את התחזקות מעמדה של סין במדינות מרכז אסיה, שבעבר היו נתונות להשפעה רוסית.

וכך, המטוס שנולד בלוד משמש כבר מדינה מוסלמית שנייה, אם כי אחת שמקיימת יחסים דיפלומטים עם ישראל.

די, שילמתם מספיק

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

לפי ההערכות תהיה בנגלדש המוסלמית גם כן הלקוחה הבאה של ה-J10, שמחירו זול מאף-16 מקביל, ונמכר למדינות שלא מעוניינות ברכש אמריקני.

  • מטוס קרב
  • אוזבקיסטן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully