וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בניגוד לציפיות: הבנזין מתייקר ל-8.25 שקל לליטר

עודכן לאחרונה: 30.8.2026 / 17:14

למרות הדיווחים האמריקנים על העברות מיליוני חביות נפט במיכליות בהורמוז, הנפט התייקר בניגוד לציפיות, והמדינה העלתה דווקא עכשיו את המס על הדלק. התוצאה: מחיר הבנזין השתווה לשיא של כל הזמנים בארץ שנקבע בדצמבר 2012

רצים למלא דלק לפני ההתייקרות/אודי עציון

שיא חדש למחירי הדלק מאז פרוץ המלחמה עם איראן, למרות הדיווחים האמריקנים על העברות מיליוני חביות נפט במיכליות בהורמוז.

מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות הודיע היום (ראשון) כי בחצות הלילה שבין שני לשלישי יתייקר מחיר בנזין 95 אוקטן ל-8.25 שקלים לליטר, עלייה של 16 אגורות. מדובר במחיר הגבוה ביותר מזה 14 שנה ובשיא של כל הזמנים. יותר מ-60% ממחיר הדלק הוא מס.

תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 26 אגורות לליטר, עליה של 1 אג' מעדכון קודם.

מחיר הבנזין השתווה לשיא של כל הזמנים בארץ/שלומי גבאי

מנהלת מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, בת שבע אבוחצירה אמרה כי "מספר גורמים השפיעו החודש על העלייה במחיר. אחד הגורמים הוא עליית מחיר הבנזין בשוק הבינלאומי שעלה בכ־6%, שקוזזה בחלקה בעקבות ירידה של כ־3% בשער הדולר. בסך הכול, השינויים במחיר הבנזין הבין־לאומי ובשער הדולר הביאו לעלייה של כ־10 אגורות לליטר".

"בנוסף, רשות המיסים עדכנה את רכיב הבלו בהתאם למדד (עדכון תקופתי) שגרם לעליה של כ־5 אגורות לליטר. כמו כן, בוצע עדכון חצי שנתי ומרווח השיווק עלה באגורה. כלל השינויים הללו הביאו לעלייה כוללת של 16 אגורות לליטר בחודש ספטמבר, הוסיפה.

עדכון תקופתי נוסף, גרם לכך שהתוספת בעד שירות מלא תעלה באגורה, זאת בעקבות העלייה בשכר המינימום, ותעמוד על 26 אגורות לליטר, במקום 25 אגורות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך נראה עתיד ההשקעות בנדל"ן: להצליח בשוק משתנה בעידן של חוסר ודאות

בשיתוף CofaceBdi

סמוטריץ' רוצה להוזיל את מס הבלו

בתוך כך, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי בכוונתו לקדם הוזלה של מס הבלו על הדלק (בנזין), זאת כדי "למנוע את ההתיקרות הצפויה במחירים הנובעת ממשבר האנרגיה העולמי והמתיחות המתמשכת באיראן".

ממשרד האוצר נמסר כי כעת מתקיימים דיונים מקצועיים "על מנת לגבש את רף ההוזלה ואת המנגנון המדויק. בכוונת שר האוצר לחתום על הצו בהקדם כדי שההוזלה תיכנס לתוקף כבר בימים הקרובים". החשש הוא שהתייקרות כזו של הדלק, תביא לעליית מחירים רוחבית חדה במשק.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ'/פלאש 90, יונתן זינדל

בבקשתו של שר האוצר נמצאת בבחינת הייעוץ המשפטי, שאמור להחליט האם ניתן לסבסד את העלייה במחיר הדלק בתקופת בחירות. כאן במקום להזכיר, שבתקופת ממשלה השינוי, ביקש שר האוצר דאז, אביגדור ליברמן, לסבסד את העליה במחיר הדלק בתקופת הבחירות ופנייתו נענתה.

באוצר אומרים שסמוטריץ' רוצה לקבל את האישורים הנדרשים לסבסוד עוד לפני החלטת הנגיד על גובה הריבית, כדי להגביר את נחישותו להוריד אותה. אבל, מודים שם, שאם אכן יתקבל האישור המשפטי למהלך, יתכן שיחלפו כמה ימים עד שיתעדכן מחיר הדלק למטה ובמהלכם ישלם הציבור את המחיר המלא.

  • דלק
  • בנזין

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully