וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נבחרת התירוצים: סמוטריץ' וביבי לא עושים חשבון נפש, ובטח שלא מתנצלים

19.9.2026 / 9:06

מתירוצי "לא משכו בדש בגדי" ועד הזגזוגים הכלכליים: למה נבחרת ההנהגה מסרבת להודות בטעויות, ואיך דווקא במגזר העסקי נמצא מי שלקח אחריות?

בווידאו: בצלאל סמוטריץ' מדבר על הייעוץ הזוגי שלו ושל אשתו בפודקאסט סרי ושלזינגר/צילום סטילס: ראובן קסטרו

האירוע המרכזי שנתניהו מסרב עדיין לקחת עליו אחריות הוא ה-7 באוקטובר למרות שימים אחדים לאחר האסון הבטיח: "המחדל ייבדק. כולנו נצטרך לתת תשובות ולעשות חשבון נפש. גם אני אבל כל זה יקרה אחרי המלחמה".

למרבה הצער החשבון שעשה הוא חשבון רפש שבמסגרתו הוא ממשיך להשמיץ, להסית, לפלג ולסכסך למרות הדיבורים מהפה אל החוץ על הצורך באחדות. הוא הבטיח את בדיקת המחדל אחרי המלחמה אבל לא קיים.

אפילו ועדת חקירה ממשלתית הוא פוחד להקים. ייתכן שהוא בכלל חושב שישראל עדיין במלחמה ולכן יש זמן לוועדת חקירה. בנימין נתניהו הוא מנהיג הציבור שאמור לתת דוגמה אישית לכל אזרח במדינה.
אבל מי שיקשיב לנתניהו יבין שמותר לשקר, לטייח, להסתיר ולומר דברים והיפוכם. הוא הבטיח עולם ומלואו בתחום המשכנתאות, הדיור, הבנזין, מחירי המזון והבירוקרטיה אבל כולם לא קרה.

אז אולי אדוני ראש הממשלה האם ערב יום הכיפורים לא הגיע הזמן לספק הסבר קצר איך קרה שהבטחת ושוב לא קיימת? קח אחריות אישית ותפסיק להסתבך בתירוצים של רקדן כושל הטוען שהרצפה עקומה כמו "לא העירו אותי" "לא משכו בדש בגדי" וכד'.

נתניהו וסמוטריץ'. חשבון רפש/ראובן קסטרו

מה קרה לפטור ממע"מ?

ומה המצב בעולם הכלכלה? שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תויג על ידי פרשנים כשר האוצר הגרוע בתולדות המדינה. אבל גם שר אוצר כזה חייב להודות בטעויות. בשנה האחרונה הוא אמר דברים והיפוכם בעייני חוק הגיוס אבל בעיקר בעניינים כלכליים ועדיין השר העקשן לא מתחרט ולא עשה את חשבון הנפש הנדרש. וראש הממשלה לא התערב ונתן לו להסתבך.

בתחומים הכלכליים הוביל בשנה האחרונה מהלכים רבים השנויים במחלוקת שעדיין לא התחרט עליהם. למשל ההחלטה להגדיל את תקרת הפטור ממע"מ על קניות בחו"ל ל-150 דולר. הוא שיגע את הצרכנים ואת הכנסת אבל בסופו של דבר תקרת הפטור נותרה על 75 דולר.

סמוטריץ' הבטיח רפורמה במשק החלב עד שנתקל בלובי של החקלאים. גם כאן הוא הלך עם הראש בקיר אבל לא הודה שטעה. ההחלטה האחרון להפחית את הבלו על הבנזין הוצג על ידו כצעד למלחמה ביוקר המחייה.

זה ממש לא הישג כי מדובר בפועל בביטול של העלאה שכבר נכנסה לתוקף ובמהלך זמני לתקופה של חודשיים. למה הדבר דומה: לילד מהסרט של צ'ארלי צ'פלין שזרק אבן על זכוכית וקרא לצ'פלין הזגג לתקן אותה.

מחירי הבנזין בישראל עדיין מהגבוהים בעולם ובמהלך ממשלת נתניהו האחרונה זינקו ב-20%. זה נקרא מלחמה ביוקר המחייה? אז אולי כבוד שר האוצר תנצל את ערב יום הכיפורים ותודה שטעית. רגע מצאתי מקרה של הודאה בטעות.

סמוטריץ' הודה שטעה שאחרי הביקור שלו בארה"ב עם ניסיון הדיבור העילג שלו באנגלית ("פרשת גרנדמייזר") הוא נכנס לפאניקה והפסיק לדבר אנגלית. כל הכבוד.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

טאנוס. התנצל/אתר רשמי, סטודיו פלורין

אבל יש חריגים במגזר העסקי. לא ספרתי רבים שהתנצלו כי זה כרוך גם בהיבטים משפטיים וחשש מתביעות ייצוגיות. לכן הופתעתי לגלות שדווקא בחברת הנדל"ן הבורסאית בסט שבשליטת משפחת טאנוס מנצרת זה קרה.

בחודש שעבר נחשפו אי סדרים בחברה על ידי רשות המיסים ובהמשך על ידי רשות ני"ע. לפי ממצאי בדיקה חיצונית 2.2 מיליון שקל מכספי חברת בת שולמו לחשבונות הקשורים לבעלי השליטה לעבודות פרטיות בנכסיהם.

הכסף הושב במלואו וזה לא הכל. ביוזמת יו"ר הדירקטוריון רפי ביסקר, אליאס טאנוס, המנכ"ל והבעלים התנצל פומבית ואמר: "כמנכ"ל ובעלים של הקבוצה, אני מתנצל על התקלה שהייתה".

מדובר במקרה נדיר המעיד על לקיחת אחריות ורצון עז לשמור על השם הטוב והמוניטין. חבל שאין זה המצב במערכת הפוליטית ואולי כי שם אין שום מוניטין לשמור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully