וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר היציג עלה ל-4.518 שקלים

ניצן כהן

19.5.2003 / 16:06

בחדרי העסקות מציינים שהפיגועים הביאו את המשקיעים הזרים לסגור פוזיציות שורט נתון, דבר שגורם להתחזקות הדולר; היורו היציג עלה ב-2.3% ל-5.275 שקלים

הדולר היציג התחזק היום מול השקל ב-0.64%, והשער היציג נקבע ברמה של 4.518 שקלים. היורו היציג עלה ב-2.3%, ושערו נקבע על 5.275 שקלים. סל המטבעות עלה ב-1.2%, והשער היציג נקבע על 4.957 שקלים. במסחר שלאחר קביעת השער היציג, נחלש מעט הדולר ונסחר ברמה של 4.51 שקלים - ירידה של 0.17% לעומת השער היציג.

בחדרי העסקות מציינים שהסיבה העיקרית להתחזקות הדולר היא המצב הביטחוני, לאחר שאתמול חזר הטרור להכות, והכניס את הזרים ללחץ - לחץ שהביא אותם לסגור פוזיציות שורט. המשקיעים הישראלים, ובעיקר הבנקים המקומיים, ענו על הביקושים והיו שהקדימו את המרות סוף החודש לממש דולרים. מחזורי המסחר בינוניים, והפעילות ממשיכה להיות בין קרנות הון סיכון זרות לבנקים מקומיים.

אתמול נסחר הדולר במסגרת המסחר באופציות ברמה של 4.51 שקלים, כך שהרמה בה נסחר היום דומה לרמה אותה שיקפו אופציות שקל-דולר אתמול.

ההערכות בשוק הן כי החרפת גל הפיגועים אתמול וביטול נסיעתו של ראש הממשלה לארה"ב מעיבים על האופטימיות ששררה בשווקים, וגורמים לפיחות בשער השקל. בשוק המט"ח ציינו הבוקר כי התנודתיות הרבה בשער החליפין היא תוצאה של כניסה ויציאה של כספי משקיעים זרים, פעולות אשר משפיעות באופן חריף על שער הדולר.

דרור זק"ש, מנהל חדר עסקות מט"ח בבינלאומי, מציין שגל הפיגועים אתמול גורם ללחץ בשווקים הפיננסיים. "אין פאניקה, אבל בהחלט מורגש לחץ - בעיקר מחו"ל" - אמר זק"ש. בשוק מציינים שעיקר הפעילות בשווקים היא של קרנות הון סיכון זרות שסוגרות פוזיציות שורט מול השקל, כשהקונים הם בנקים מקומיים ומיעוט משקיעים פרטיים. מחזורי המסחר בינוניים.

זק"ש מציין שברמות המחירים של 4.54 שקלים הופיעו מוכרים בשוק, כך שהעליות בדולר התמתנו. "בכל מקרה, הרושם הוא שבשווקים הפיננסיים ממתינים לראות מה תהיה התגובה הישראלית לעלייה ברף המתיחות הבטחונית של הימים האחרונים" - אמר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully