הדולר ממשיך לרשום ירידות, ונחלש הבוקר ב-0.4% נוספים לעומת היציג שנקבע ביום שישי ונסחר בשעות אלו, במסגרת המסחר באופציות, על רמה של 4.435 שקלים. בהשוואה לרמה אליה הגיע בתום המסחר ביום שישי רושם הדולר ירידה חדה יותר של 0.7%.
ביום שישי נקבע שערו היציג של הדולר ברמה של 4.454 שקלים, לאחר שרשם צניחה יומית של 2.1%. שערו היציג של הדולר הוא הנמוך מזה כ-16 חודשים. יש לציין כי בחודש ינואר 2002 הגיע השער לרמה דומה, לאחר שבנק ישראל הפחית את הריבית ב-2% לרמת שפל של 3.8%.
מחברת חיסונים פיננסיים, העוסקת בייעוץ פיננסי בתחומי המט"ח והריבית, נמסר כי בשבוע שעבר נרשם תיקון בשערו של השקל במהלכו הגיע עד 4.59 שקלים, אך עלייה זו לא חרגה ממגמת ההיחלשות הכללית של הדולר. בחיסונים פיננסיים מעריכים כי הדולר ימשיך להיסחר בטווח הבינוני בירידות, תוך מחזורי מסחר ערים ותנודתיות גבוהה.
עוד מעריכים בחיסונים פיננסיים כי הייסוף בשקל על בסיס התוכנית הכלכלית ואישור מפת הדרכים יימשך בטווח הבינוני, ורמת השקל עשויה לבחון את רמת התמיכה ההיסטרית השוכנת, על פי הערכתם, ברמה של 4.37-4.4 שקלים. עם זאת, מעריכים כי גופים זרים רבים, אשר רשמו רווחים גבוהים בגין הירידה החדשה בשקל מאז תום המלחמה בעיראק, עשויים בטווח הקצר לנצל את מחזורי המסחר הגבוהים ולבצע מימוש רווחים מסוים. לפיכך, בימים הקרובים צפוי המשך מסחר תנודתי.
הדולר נחלש ל-4.435 שקלים במסגרת המסחר באופציות
אמיר טייג
25.5.2003 / 12:08