מניית נובה מכשירי מדידה הישראלית נמצאת כיום בשיא שנתי, גם בזכות זינוק של 11% ביום שישי האחרון שהוביל את המניה למחיר של 3.4 דולרים, המשקף לחברה שווי שוק של כ-50 מיליון דולר. העליות במניה קיבלו חיזוק גם מכיוון קרן ההון סיכון תמיר פישמן ונצ'רס שבתקופה האחרונה אספה מניות של נובה בשוק כך שהגיעה להחזקה של כ-5.4% מנובה - כ-810 אלף מניות ששוויין כיום כ-2.7 מיליון דולר. יצוין, כי היקף ההשקעה המצטבר של הקרן עד כה במניות נובה הוא של כ-1.9 מיליון דולר, כך שיש לה רווח הון "על הנייר" של 800 אלף דולר מהשקעתה.
"השוק מזהה את הפוטנציאל במניה ובחברה, ומאחר שהמחיר כעת נמוך ולאור העובדה שאנחנו מצפים לרווחיות במחצית השנייה של השנה, קרנות מתעוררות ומשקיעות בנו", אומר חי תורן, סמנכ"ל הכספים של נובה. "אנחנו מרוצים מהעליות אבל סבורים כי גם המחיר הנוכחי של המניה הוא נמוך", הוא מוסיף.
טרם השלמת מהלך איסוף המניות החזיקה תמיר פישמן ונצ'רס ב-4.4% מנובה. כחלק מהחזקת הקרן, תמיר פישמן הון סיכון II מחזיקה ישירות בכ-1.9% ממניות החברה תמורתן השקיעה עד כה 660 אלף דולר.
נובה מפתחת ומייצרת מערכות לבקרה משולבת של תהליכי ייצור בתעשיית המוליכים למחצה. קו המוצרים העיקרי של נובה כולל מערכת בדיקה אופטית המשולבת בתהליך הייצור ומבצעת ביקורת על הייצור בשלב ה-CMP, שלב שיוף שכבת המבודד הנמצא על פרוסת הסיליקון (Wafer).
"בשנים האחרונות ואפילו בשנה האחרונה שכללה האטה קשה, תחום הבקרה (Process Control) צומח ומציג את קצב הגידול השנתי הממוצע המשמעותי ביותר בתעשיית המוליכים למחצה", אומר תורן, "והשוק של המערכות האינטגרטיוויות - בו נובה היתה חלוצה - הוא אחד החמים בבקרה. עד עכשיו, המוצר העיקרי שלנו היה ה-CMP שם מכרנו בכ-150 מיליון דולר ויש לנו נתח שוק של 70%. האופטימיות שלנו ושל המשקיעים נובעת גם מהמוצרים החדשים שלנו, הכוללים למשל את ה-Coper CMP, תהליך חדש עם נחושת. יש לנו שיתופי פעולה מעניינים וגם אם המכירות לא יבואו לידי ביטוי השנה בצורה משמעותית, הרי שזה יקרה בשנה הבאה. המשקיעים מעדיפים לרכוש כיום מניות במחירים נמוכים ולהמתין לעלייה במניה".
קרן תעוזה מחזיקה כיום ב-12.7% ממניות נובה, ואינוונטק בכ-14%. קרנות ישראליות נוספות המחזיקים בחבילות מניות קטנות יותר של מניות נובה הן פסגות, אילנות דיסקונט, לאומי פי"א ואייפקס.
"עם מובילות שוק ברורה בתחום ה-CMP, אסטרטגית התרחבות לשווקים נוספים, וקופת מזומנים משמעותית למימון פעילות ההתרחבות, אנו סבורים כי לנובה יש את היכולת לתפוס עוד ועוד נתחי שוק בתחום הפתרונות האינטגרטיוויים לבקרת תהליכים ולצמוח בצורה משמעותית בטווח הארוך", אמר מיכאל אליאס, שותף מנהל בתמיר פישמן ונצ'רס בהודעת החברה. "עם קצב מכירות מעל 20 מיליון דולר לשנה ו-35 מיליון דולר בקופה, אנו סבורים כי זו הזדמנות קנייה טובה להשקעה ארוכת טווח", הוסיף.
נובה דיווחה ברבעון הראשון על הכנסות של 4.8 מיליון דולר - ירידה של 14% מהכנסות הרבעון הקודם. הפסדיה הנקיים של החברה היו ברבעון 2.6 מיליון דולר שהם 17 סנט למניה, כולל פיצויים הקשורים במניה.
תמיר פישמן ונצ'רס העלתה החזקתה בנובה ל-5.4%; המניה בשיא שנתי והקרן מורווחת "על הנייר" ב-800 אלף ד'
גתית פנקס
25.5.2003 / 11:34