יו"ר ערוץ 10 יוסי מימן מנהל שוב מו"מ עם משקיעים זרים לקראת כניסתם האפשרית לערוץ. הפעם מדובר בשני משקיעים ממקסיקו, מדינה שבה למימן עסקים נוספים. על פי הערכות גורמים בענף, המו"מ מתנהל לפי שווי אפס לערוץ. כמו כן, מימן יתחייב לקחת על עצמו את חובות העבר של הערוץ בסך כמה מאות מיליוני שקלים. גורמים בכירים בערוץ הביעו אופטימיות ביחס לסיכויי המו"מ.
בשבוע שעבר דיווחו מנהלי הערוץ לוועדת הכלכלה בכנסת כי מימן מנהל מו"מ עם איש העסקים רון לאודר, אלא שלאודר אינו מוכן להיכנס להשקעה בערוץ ללא שותפים אסטרטגיים נוספים.
בסוף השבוע אמורה הממשלה לסיים את גיבוש הצעת החוק בעניינו של ערוץ 10. אביגדור יצחקי, מנכ"ל משרד רה"מ היוצא, הודיע בישבת וועדת הכלכלה בכנסת כי שיגר לנאמנים של הערוץ מכתב שבו הודיע כי הממשלה תהיה מוכנה להפחית את הדרישות הרגולטוריות מהערוץ בתנאי שיוצגו על ידי בעלי הערוץ, יומי מימן, משקיעים המוכנים להשקיע בתנאים אלה. בינתיים, לוחצים משרד המשפטים ומשרד האוצר על הממשלה להודיע על קיום מכרז מחודש על הערוץ, במקרה שלא יימצא משקיע בקרוב.
יו"ר ערוץ 10 במו"מ עם שני משקיעים ממקסיקו לכניסתם לערוץ
רוני קורן-דינר
28.5.2003 / 16:52