רשויות הפיקוח האמריקאיות חוקרות חשדות שסוכני מכירות בבית ההשקעות פרודנשל סקיוריטיז זייפו חתימות לקוחות או פעלו בדרכים בלתי כשרות אחרות, על מנת לשנות את הרכב מכשירי ההשקעה של לקוחותיהם. על החקירה דיווח "וול סטריט ג'ורנל".
החקירה החלה לאחר שהחברה, המהווה חטיבה של ענקית הפיננסים פרודנשל פייננשל (סימול PRU), דיווחה לאיגוד סוחרי ניירות ערך (NASD) שברוקרים ומנהלים מסוימים החתימו לקוחות על מסמכים ריקים או זייפו חתימות של לקוחות כדי להחליף את הרכב קרנות הנאמנות בתוכנית הביטוח שלהם. צעד זה מהווה הפרה של חוקי המניות של מדינת ניו יורק.
"אנו מאמינים כי העובדה שגילינו את הבעיה, דיווחנו עליה לרשויות הפיקוח ואנו עושים מאמצים לדווח על כך לכל לקוחותינו מוכיחה כי פרודנשל לא תסבול את האפשרות שעובדינו לא ישמרו בקפדנות על דרישות רשויות הפיקוח", ציטט העיתון את דובר החברה.
בדצמבר דרשה פרודנשל את התפטרותם של 15 מנהלים, יועצים פיננסיים ואנשי מכירות ונזפה, או קנסה, כ-15 עובדים אחרים. החברה נקטה בצעד זה לאחר שחשפה "חריגות" בקרוב לאלף חוזים שנחתמו על ידי לקוחות פרודנשל סקיוריטיז בין 1998 ו-2002.
רשויות הפיקוח בארה"ב חוקרות חשדות לחריגות בבית ההשקעות פרודנשל סקיוריטיז
רן דוידוב
30.5.2003 / 19:17