וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סם וקסאל יהיה המנכ"ל הראשון שנכנס לכלא לאחר שנמצא אשם במסחר על סמך מידע פנימי

רונן סרברניק

10.6.2003 / 21:41

על מייסד חברת אימקלון הוטל מאסר בפועל של 7 שנים ושלושה חודשים ותשלום קנס של 4 מיליון דולר; וקסאל התנצל על מעשיו אך לא זכה לרחמי בית המשפט



מייסד חברת התרופות אימקלון (סימול IMCLE) סם וקסאל ירצה 7 שנים ושלושה חודשי מאסר וישלם סכום של 4 מיליון דולר.



גזר דין זה נקבע היום על ידי שופט בית המשפט המחוזי של ניו יורק, וויליאם ה. פולי, אשר דחה את בקשת החנינה שהגיש ואסקל בטענה שהוא עוסק בעבודה הומניטארית הקשורה לריפוי סרטן. גזר דין זה נקבע לאחר שוקסאל נמצא אשם במסחר על סמך מסחר פנימי.



"הנזק שלו גרמת אינו ניתן לכימות", אמר לו השופט.



בית המשפט המחוזי התכנס הבוקר על מנת לקבוע את גזר הדין. הישיבה התחילה בדברי וקסאל אשר ביקש את רחמי בית המשפט: "אני מצטער מאוד על מעשיי", אמר וקסאל. "ברצוני להתנצל בפני האנשים אשר האמינו בי ואשר באמונם בגדתי". הוא הוסיף: "פגעתי במשפחתי. העונש מלווה אותי בכל רגע ורגע. אני חולם על כך".



עוד אמר וקסאל כי הוא "מתנצל בפני חולי הסרטן על כל עיכוב לו גרמתי באישור תרופת הארביטוקס בגלל מעשיי".



העוזר לתובע הכללי, עו"ד מייקל שכטר, ביקש מבית המשפט כי יקבע לוקסאל גזר דין של יותר מ-7 שנות מאסר בטענה ש"וקסאל סיפר מספר שקרים" בנוגע למכירה שלו ושל משפחתו את מניית אימקלון.



תחילת הפרשיה



סם וקסאל נעצר בתחילת יוני בחשד למסחר על סמך מידע פנימי. וקסאל המליץ, לכאורה, לבני משפחתו למכור את מניות אימקלון שברשותם משום שידע כי החברה צפויה למסור חדשות רעות, שיפילו את המניה - דחיית בקשה לדון באישור הארביטוקס. וקסאל עצמו ניסה למכור מניות באותה עת, לפני שהחדשות הרעות הפכו לפומביות.



במהלך החקירה נגד וקסאל נחשף אי מייל המזהיר את בריסטול מאיירס, שותפתה האסטרטגית של אימקלון, מפני דחיית הדיון באישור תרופת ארביטוקס. האי מייל התקבל ב-24 בדצמבר, ויומיים אחרי כן ניסה סם וקסאל למכור מניות אימקלון שהיו ברשותו. לפי החשדות, הזהיר הארלן, שכיהן כבר כמנכ"ל, את וקסאל בנוגע לדחייה.



סם וקסאל נחשד כי ביצע מספר שיחות טלפון לאביו ולבתו ב-26-27 בדצמבר, והאיץ בהם להיפטר ממניות אימקלון. רק ב-28 בדצמבר שלח ה-FDA את המכתב הדוחה את בחינת האישור לתרופה החדשנית של אימקלון ווקסאל ניסה למכור גם את החזקותיו באמצעות החשבון של בתו, אך הדבר לא עלה בידו. בפרשיה מעורבת גם ידידת המשפחה, כוהנת טיפוח הבית מרתה סטיוארט, אשר לפי חשד פעלה למכור מניות לפי מידע שקיבלה מוקסאל.



באוקטובר הודה וקסאל באשמת סחר על פי מידע פנימי, הונאה בנקאית, שיבוש הליכי חקירה ועדות שקר. במקביל, הואשם בהעלמת מס על הכנסות של 15 מיליון דולר, ובמארס 2003 הודה באשמה.



אך זהו אינו סוף פסוק מבחינת משפחת וקסאל: בתחילת חודש אפריל חשפה אימקלון חקירה שמנהלות נגדה הרשויות, בחשד כי לא שילמה מסים על מימוש אופציות של וקסאל ואחרים. באותו יום קיבלה החברה אזהרה מהנאסד"ק כי תימחק מהמסחר בשל עיכוב בהגשת הדו"ח השנתי שלה.



והפרשה המשיכה להסתבך כאשר בתחילת החודש הודיעה חברת מרתה סטיוארט ליווינג אומנימדיה (סימול MSO), חברת המדיה של מרתה סטיוארט, כי נגד סטיוארט, יו"ר החברה, נפתחה חקירה פלילית.



סטיוארט נחקרת על ידי הרשויות הפדרליות בחשד כי סחרה במניות של חברת אימקלון על סמך מידע פנימי שקיבלה מידידה, סם וקסאל. בעלי מניות של חברת מרתה סטיוארט ליווינג אומנימדיה, אשר רכשו את מניות החברה בין 8 בינואר ו-24 ביולי 2002, טוענים כי סטיוארט מכרה מניות של החברה במכירה פרטית - לצד כמה ממנהליה הבכירים של החברה, במחיר גבוה.



בחודש מארס הסכים וקסאל לתשלום קנס בסך 800 אלף דולר ואיסור לעמוד בראש חברה ציבורית עד סוף חייו כחלק מהסכם פשרה חלקי בתביעה זהה של רשות ניירות הערך.



הארביטוקס



כאמור, הסקאנדל של חברת אימקלון החל בעקבות חוסר הצלחתה של תרופת הארביטוקס במבחני ה-FDA אך כיום, בניגוד לשמש השוקעת של וקסאל, דווקא דורך כוכבה של הארביטוקס.



מתוצאות ניסויים קליניים אשר הוצגו בשבוע שעבר בכנס המחקר האונקולוגי בשיקגו (ASCO) עולה כי ארביטקס משפרת את סיכויי החלמה של חולים בסרטן המעי הגס.



מרק, יצרנית התרופות הגרמניה שערכה את הניסויים בשיתוף עם אימקלון, מתכננת להגיש בקיץ בקשה לאישור השיווק של ארביטקס באירופה. בריסטול מאיירס, השותפה האמריקאית של אימקלון, תפנה ככל הנראה בקרוב בבקשה מחודשת לרשות המזון והתרופות בארה"ב.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully