המירוץ לקראת עדכון מדדי הבורסה יסתיים ביום ראשון הקרוב בו ייקבע אילו מניות יצאו מהמדדים המובילים ואילו יישארו. בגמול סהר מפרסמים היום עדכון למירוץ ובו מעריכים כי ביום ראשון הקרוב מדד ת"א 25 ייפרד משתי המניות של הרבוע הכחול אשר יוחלפו על ידי מניית אפריקה ישראל ומניית הפניקס 1 . שווי השוק של מניית הרבוע נכסים עומד על 1.3 מיליארד שקל והיא תוחלף על ידי מניית אפריקה ישראל ששווי השוק שלה עומד על 3.1 מיליארד שקל וכניסתה למדד התאפשרה עם איחוד המניות שבוצע בחברה.
שווי השוק של מניית רבוע ישראל עומד על 1.47 מיליארד שקל והיא תוחלף על ידי מניית הפניקס 1 ששווי השוק שלה עומד על 2.44 מיליארד שקל. מניית אלקו החזקות אינה עומדת לעזוב את מדד ת"א 25 וזאת כיוון שהבורסה טרם פירסמה את דרך חישוב שווי השוק של החברות בנטרול המניות הרדומות.
על פי ההצעה המתגבשת בבורסה, יופחת שווי המניות הרדומות משווי השוק של החברות במהלך השנה - מה שצפוי בעתיד לסכן את מעמדה של אלקו החזקות כמניית מעו"ף. בינתיים, עומד שוויה של אלקו החזקות על 1.8 מיליארד שקל גבוה בהרבה משוויה של מניית הראל 5 אשר עומד 1.5 מיליארד שקל - כשהיא המועמדת הבאה לכניסה למדד.
בגמול סהר ציינו כי אל מדד ת"א 75 ייכנסו בתחילה 4 מניות, שכן המדד מכיל עתה רק 71 מניות. רק לאחר מכן יחל מהלך הבדיקה וההחלפה בין היוצאות לנכנסות. על פי הנתונים כיום, ייכנסו למדד זה מניות קומפיוג'ן, קוויניקו, מנורה 5 וגזית. לאחר מכן צפויות להיכנס למדד מניות מבטח שמיר, מילומור, איתוראן וגב ים 5 על חשבונן של מניות אירופה, גמול, דנקנר השקעות ומגל מערכות. בנוסף ציינו בגמול שקיימת אפשרות כי מניית בנק ירושלים תיכנס למדד על חשבונה של מניית מטריקס שכן שווי השוק של מניית בנק ירושלים עולה ב-3% על שוויה של מטריקס וסגירת הפער הזה, להערכת כלכלני גמול סהר, בהחלט אפשרית ביומיים שנותרו עד לתאריך הקובע.
גמול סהר: מניות אפריקה ישראל והפניקס 1 יחליפו את מניית הרבוע הכחול נכסים והרבוע ישראל במדד המעו"ף
גולן פרידנפלד
12.6.2003 / 11:26