וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנגיד לממשלה: יש גל רכישות של אג"ח ישראליות על ידי משקיעים זרים בשבועות האחרונים

אמיר טייג

12.6.2003 / 13:35

כך נודע ל-TheMarker; הנגיד מסר כי מדובר ברכישות בהיקפים משמעותיים המבוססות על חידוש האמון בכלכלה המקומית ובממשלה; הדברים נאמרו בישיבה שדנה בקיצוץ ■ הממשלה אישרה קיצוץ נוסף של כ-1 מיליארד שקל בתקציבי 2003 ו-2004 ברוב של 20 מול 3 מתנגדים



נגיד בנק ישראל, דוד קליין, הופיע במפתיע לישיבת הממשלה שדנה באישור הקיצוץ הנוסף בתקציבי השנים 2003 ו-2004. קליין מסר לממשלה כי במהלך השבועות האחרונים מתקיים גל רכישות אג"ח מדינה ישראליות על ידי משקיעים זרים, כך נודע ל-TheMarker. הנגיד מסר לשרים כי מדובר ברכישות בעלות היקפים משמעותיים המבוססות על חידוש האמון של המשקיעים הזרים בכלכלה המקומית ובממשלה. לדברי הנגיד, חידוש אמון זה נובע בעיקר מכוונת הממשלה להוציא אל הפועל את התוכנית הכלכלית.



הנגיד ציין בפני השרים כי בשלושת החודשים פברואר עד אפריל, צברו משקיעים זרים יתרת השקעה של חצי מיליארד דולר באיגרות חוב מסוג שחר ובמק"מים.



על רקע זה הסביר הנגיד לשרים כי חשוב מאוד שהממשלה תחליט לבצע את הקיצוץ הנוסף. זאת, על מנת שהממשלה תוכל לעמוד ביעד הקיצוץ המקורי, אשר נשחק מעט לקראת ההצבעה בכנסת לפני כשלושה שבועות. הנגיד הסביר כי האמון שיש למשקיעים, הישראלים והזרים, בממשלה, נובע ממחויבותה להקטנת הגירעון והחוב שלה, לא באופן סתמי אלא בתוכנית רב-שנתית מכומתת ומוגדרת.



דבריו של הנגיד הותירו רושם רב בקרב השרים. מרביתם נענו לבקשתו והצביעו בעד הקיצוץ, שהתקבל ברוב של 20 שרים שהצביעו בעד מול 3 בלבד שהצביעו נגד.



מאז תום המלחמה בעיראק נהנה המטבע המקומי מביקושים מחודשים בעיקר מקרב משקיעים זרים. משקיעים אלו שינו מעט את טעמם לסיכון, וכיום ה מנסים להסיט כספים מהדולר הבטוח יחסית למטבעות מעט מסוכנים יותר, הנושאים ריבית גבוה יותר. בין הכלכלות שנהנו מהסטת כספים אלו נמצאות גם כלכלות ברזיל וארגנטינה. במקרה הישראלי, המשקיעים הזרים רוכשים שקלים ומשקיעים אותם בעיקר באג"ח מדינה שקליות מסוג שחר. באג"חים אלו נרשמו ביקושים ערים בחודשים האחרונים אשר הורידו את התשואה הגלומה בהן לרמה של 8% מרמה של מעל 12% לפני 4 חודשים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully