וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'יי.פי מורגן, סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה במגעים עם משרד האוצר של ארה"ב לשיקום מערכת הפיננסים של עיראק

סוכנויות הידיעות

12.6.2003 / 22:38

הממשל האמריקאי טרם החליט האם פרויקט המודרניזציה של מערכת הפיננסים יהיה פתוח גם בפני בנקים אירופיים



המגזר הבנקאי האמריקאי מבקש גם הוא ליטול חלק בשיקום עיראק, או ליתר דיוק מערכת הפיננסים של עיראק.



ג'יי.פי מורגן צ'ייס, סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה - שלושה מתוך חמישה הבנקים המובילים בארה"ב - ומספר בנקים נוספים דנו בשבועות האחרונים עם פקידים במשרד האוצר האמריקאי באפשרות לסייע בהקמת מערכת מסחר פיננסית, מערכות תשלומים, מערכת מסחר במטבע חוץ והקמת מערכת בנקאות קמעונאית מודרנית בעיראק.



עדיין אין הערכות לגבי גודלו הפוטנציאלי של שוק הפיננסים העיראקי, שכן התוכניות של הבנקים האמריקאים עדיין נמצאות בחיתוליהן. על פי הערכות אמריקאיות, עמד התוצר הלאומי הגולמי של עיראק לפני המלחמה על 29 מיליארד דולר לכל הפחות. ההכנסות מיצוא נפט לבדן הגיעו לכ-18 מיליארד דולר בשנה.



הממשל טרם החליט האם הבנקים האמריקאים ימלאו תפקיד ייצור בעסקי הבנקאות הקמעונאים בעיראק או האם יסייעו בפיתוח הבנקים המקומיים לכדי מוסדות פיננסים בנוסח ארה"ב. כמו כן, עדיין לא התבקשו או הוגשו הצעות מחיר על ידי הבנקים לפרויקטים פיננסים בעיראק.



לא ברור האם הפרויקטים יהיו פתוחים גם בפני בנקים אירופים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully