וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרטיס האשראי כאל של דיסקונט - היקר ביותר

אמיר טייג

16.6.2003 / 10:44

ישראכרט של בנק הפועלים - הזול ביותר; מנתונים של בנק ישראל עולה כי עלות אחזקה שנתית של ישראכרט מגיעה ל-164 שקלים, לעומת 166 שקלים בלאומי קארד ו-173 שקלים בכ.א.ל של דיסקונט

עלות שנתית של החזקת כרטיס אשראי מקומי של חברת ישראכרט המופץ על ידי בנק הפועלים היא הנמוכה ביותר - כך נמסר היום מהפיקוח על הבנקים בבנק ישראל. מסקר עולה כי עלות אחזקת כרטיס אשראי מסוג ישרכארט שמנפיק בנק הפועלים מגיע לכ-92.4 שקל בשנה עבור לקוחות הפטורים מדמי שימוש שנתיים ו-164.44 שקל כולל דמי שימוש שנתיים לכרטיס מקומי ועמלת עסקת תשלומים.

עוד עולה מהסקר של הפיקוח על הבנקים כי עבור לקוחות הפטורים מדמי שימוש שנתיים אין הבדל משמעותי בין עלות החזקת כרטיס של לאומי קארד המונפק על ידי בנק לאומי שמגיעה ל-96.2 שקל, לעלות החזקת כרטיס של ויזה כ.א.ל המונפק על ידי בנק דיסקונט שמגיעה ל-96.6 שקל.

עבור לקוחות המשלמים דמי שימוש שנתיים לכרטיס מקומי עלות החזקת כרטיס של חברת ויזה כ.א.ל המונפק על ידי בנק דיסקונט היא היקרה ביותר, ומגיעה ל-172.8 שקל לשנה כולל עמלת עסקת תשלומים. עלות החזקת כרטיס של חברת לאומי קארד המונפק על ידי בנק לאומי מגיעה ל-166.04 שקל כולל עמלת עסקת תשלומים.

בפיקוח מונים מספר פעולות אשר באמצעותן ניתן יהיה להפחית באופן משמעותי את היקף העמלות בתחום כרטיסי האשראי: צמצום מספר כרטיסי האשראי המוחזקים שלא לצורך, ומעקב שוטף וצמוד במהלך השנה אחר סכומי הקניות ודמי השימוש השנתיים שנעים בין כ-60 שקל ל-500 שקל.

בבנק ישראל מציינים כי לפני כשנה הוסיפו חברות כרטיסי האשראי עמלה על ביצוע עסקת תשלומים. גובה העמלה נע בין 0.39 שקלים ל-0.45 שקלים לכל תשלום בחברות השונות, דבר המחייב לשקול היטב פיצול לתשלומים כשמדובר בעסקה בסכום קטן יחסית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully