וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסדר החובות בגבור: הבנקים ובעלי האג"ח ימחקו חובות של 150 מ' ש' ובעלי השליטה יזרימו לקבוצה 48.5 מ' ש'

גולן פרידנפלד

25.7.2003 / 11:53

בנק לפיתוח תעשייה ימחוק 45 מ' ש', בנק הפועלים ימחוק 30 מ' ש' ובנק המזרחי ימחוק 7 מ' ש'; בנק הפועלים ייוותר לאחר ההסדר עם חוב של 88 מ' ש' ובטחונות בהיקף 7.5 מ' ש' בלבד



קבוצת גבור ספורט שבשליטת רועי גיל ואיתן אלדר עושה היום צעד נוסף לקראת הבראתה. החברה השלימה את ההסכמים שנדרשו לשם הסכם חובות כולל עם הבנקים ובמסגרתו ימחקו הבנקים ובעלי אגרות החוב של קבוצת גבור חובות בהיקף של 150 מיליון שקלים.



מתוך סכום זה ימחוק הבנק לפתוח תעשייה 45 מיליון שקלים , בנק הפועלים ימחוק חוב של 30 מיליון שקלים בנק המזרחי יאלץ לבצע מחיקה של כ-7 מיליון שקלים ובנק לאומי לא יבצע מחיקות בגין חובות הקבוצה כלפיו אך יעמיד לגבור הלוואה בהיקף של 10 מיליון שקלים. בעלי אגרות החוב של גבור ספורט, כמו במקרים קודמים של הסדרים דומים עם הבנקים ייאלצו להסתפק ב-30% בלבד מהחובות של החברה כלפיהם המסתכמים בכ-97 מיליון שקלים ולמעשה "יוותרו" על 68 מיליון שקלים מחובות גבור למען ההסדר. כך יוצא איפוא כי ההסדר בקבוצת גבור כולל מחיקת חובות בהיקף כולל של 150 מיליון שקל.



מצד שני התחייבו בעלי השליטה בגיבור להזרים לגבור הון בהיקף כולל של 48.5 מיליון שקלים על מנת לייצב את מצבה הפיננסי הרעוע של הקבוצה ויקבלו לידיהם 63% ממניות גבור המוחזקות כיום על ידי חברת סגיאל. גיל ,אלדר ושתפם יורם נג'ח צפויים להזרים 15 מיליון שקלים, משפחת שטראוס תזרים 12 מיליון שקלים קבוצת משקיעים נוספת תזרים לקופת החברה 15 מיליון שקלים. ?וחברת שובל שדמה מימון וסחר המחזיקה ב-13.8% מסגיאל תזרים 6.5 מיליון שקלים. בנוסף תמשוך גבור ספורט 7.2 מיליון שקלים מחברה פרטית בבעלותה וגם אלו ישמשו אותה כמקור לתשלומים הכרוכים בביצוע ההסדר. מקור נוסף שישמש את הקבוצה הוא הלוואה בהיקף של 10.8 מיליון שקלים שקיבלה מבנק לאומי כך שבסך הכל יוזרמו לחברה 66.5 מיליון שקלים באופן מיידי.



זה המקום לציין כי בנק הפועלים יוותר לאחר ההסדר עם חוב של 88 מיליון שקלים ומנגד משועבדות לו 24% ממניות נעמן פורצלן ששויין בשוק עומד כיום על כ-2 מיליון שקלים בלבד ו-23% ממניות גבור ספורט ששוין בשוק עומד על 5.5 מיליון שקלם בלבד המשמעות היא שמחיקת חובות מבחינתו של בנק הפועלים צפוייה בהמשך הדרך.



בכוונת כל הגורמים המרכיבים את קבוצת המשקיעים להתקשר בינהם באופן שמייד לאחר ביצוע ההסדר הם יחזיקו בשליטה בחברה. מתוך ההון המוזרם לקבוצה יוזרמו 40 מיליון שקלים לסגיאל וייתרת הסכום בהיקף של 8.5 מיליון שקלים תועבר לגבור ספורט כהלוואת בעלים ותשמש אותה לתשלומים השונים כפי שנקבע בהסדר.



מתוך מקורות אלו 35 מיליון שקלים ישמשו לפירעון אשראי של הבנק הממן את חברת סגיאל וייתרת הסכום בהיקף של 5 מיליון שקלים תועבר לחברה פרטית של סגיאל ותשמש לפירעון אשראי של חברה זו . ייתרת הסכום בהיקף של 26.5 מיליון שקלים יחולק באופן הבא: כ-14 מיליון שקלם יופנו לפירעון אשראים מהבנקים , 8.9 מיליון שקלים יועברו לבעלי אגרות החוב של החברה במזומן והיתרה בהיקף של 3.6 מיליון שקלים תשמש את החברה לפעילותה השוטפת .



הסדר החובות בקבוצת סגיאל לא פסח גם על ראשיה והבנקים דרשו מראשיה לקצץ בשכרם וכן לבצע מהליכם של התיעלות: עלות העסקת ם של רועי גיל ואיתן אלדר תקוצץ בכ-30% ושכרם של ייתרת עובדי החברה יקוצץ בכ-5%. כמו כן פוטרו מספר עובדים בקבוצה ובסך הכל יחסכו מהלכי ההתייעלות האלו לקבוצה כ-2 מיליון שקלים בשנה.



מצבה הקשה של קבוצת גבור ספורט והצורך בהסדר חובות עם הבנקים נגרם בעקבות התפוצצותה של עסקת מכירת אחזקות הקבוצה בקבוצת הכשרת הישוב למשפחת ברזני. עד כה מחקה הקבוצה עשרות מיליוני שקלים בגין ההחזקה בהכשרת הישוב, מה שהביא את חברת ירדן השקעות, המחזיקה ב-24% ממניות הכשרת הישוב, ואת קבוצת גבור כולה להפסדים כבדים ולהרעה בהתחייבויות מול בנקים. במקביל, היכה בקבוצה המיתון החריף במשק, שהעמיק עוד יותר את הגירעון בהונה העצמי של הקבוצה. כל אלו הובילו לאזהרות עסק חי ששובצו בדו"חותיה הכספיים של הקבוצה.

גבור ספורט סיימה את הרבעון הראשון עם גירעון של כ-81 מיליון שקל בהון העצמי של החברה, וגירעון חד יותר של כ-307.7 מיליון שקל בהון החוזר. מספרים אלו הם תוצאה של התהפוכות שעברה גבור ספורט בשנת 2002, אותה סיימה עם הפסד של 192 מיליון שקל, גירעון של כ-69.3 מיליון שקל בהון העצמי ושל כ-180 מיליון שקל בהון החוזר. החברה האם, סגיאל (סגאל :ת"א), דיוחה ברבעון הראשון על הפסדים של 13.9 מיליון שקל, גירעון של כ-206 מיליון שקל בהון העצמי שלה וגירעון של כ-487.1 מיליון שקל בהון החוזר שלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully