מייסד מנוע החיפוש הפופולרי גוגל אינו שולל הנפקה ציבורית בבורסה בקרוב. סרגיי ברין, אחד ממייסדי החברה, ציין עם זאת כי לחברה לא אצה הדרך לצאת להנפקה והיא תעשה זאת בעיתוי הנכון.
"זה משהו שעולה מדי פעם בישיבות דירקטוריון", אמר ברין והדגיש כי הנושא אינו עולה בכל ישיבה, אבל הוא מוזכר לעתים קרובות. "אני מניח שיש סיכוי גדול שזה יקרה לבסוף. עם זאת, זה לא ממש הדבר הכי דחוף לנו", הוסיף.
על פי הערכות שונות, החברה צפויה לרשום השנה הכנסות של כמיליארד דולר. המותג גוגל כבר מזמן הפך לשם נרדף לחיפוש באינטרנט ועל פי הערכות, ההנפקה הזו צפויה להיות החמה ביותר מאז ימי הבועה העליזים.
ברין הדגיש כי החברה רווחית ותזרים המזומנים שלה מאפשר לה להמשיך ולתפקד ללא מימון חיצוני. "היה יכול להיות נחמד אם היתה לנו כמות כסף כזו שתאפשר לנו לבצע רכישות, ודברים דומים לזה. עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שיש לא מעט התערבויות מטרידות בניהול החברה הכרוכות בהנפקה ציבורית", אמר.
מייסד מנוע החיפוש גוגל לא שולל הנפקת מניות החברה בקרוב
סוכנויות הידיעות
20.8.2003 / 22:47