"איננו חוששים מתחרות", כך הצהירו היום הבעלים החדשים של רשת ברגר קינג בישראל, אלי ויובל אורגד, לאחר ששופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשיך אישרה היום את מכירת פעילות הרשת בישראל לקבוצת אורגד.
"אנחנו מאמינים במותג ברגר קינג ובכוונתו לגדול ולצמוח", אמר ביציאה מהדיון אלי אורגד, יו"ר אורגד החזקות. אורגד הצהיר כי הוא רואה את הרכישה של פעילות ברגר קינג כרכישה אסטרטגית לטווח ארוך, והוסיף כי אין הוא מתכוון להכניס שותפים אלה להפעיל את הרשת לבד.
בנוסף ציין אורגד כי בשבוע הבא ייקבע משרד הפרסום אשר ייצג את הרשת, כאשר תקציב הפרסום יהיה משותף להם ולרשת ברגר קינג העולמית. האחים אורגד הדגישו כי מטרתם להוביל את רשת ברגר קינג להיות מספר 1 בענף המזון המהיר.
קבוצת אורגד רכשה את הפעילות של רשת ברגר קינג בישראל תמורת כ-30 מיליון שקל, שמתוכם 20.5 מיליון שקל במזומן ו-9.5 מיליון שקל שיתפרשו על פני ארבע שנים. בדיון היום עמד על הפרק רק אישור ההצעה של אורגד, וזאת לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים פסל את הצעתה של רשת בורגר ראנץ' לרכוש את הפעילות של ברגר קינג. במהלך הדיון נכח באולם עורך הדין של בורגר ראנץ', אולם משנשאל על ידי אלשיך האם יש לו מה להוסיף לדיון, השיב שלא.
אלשיך לא מיהרה לאשר את מכירת הרשת. השופטת דרשה לקבל מהנאמן של החברה, עו"ד דורון טישמן, מספר הבהרות, בעיקר בנוגע למצבם של עובדי הרשת לאחר המכירה. על פי הסכם המכירה, התחייבה אורגד להעסיק לפחות 80% מעובדי הרשת, אבל זאת רק לתקופה של 6 חודשים לאחר השלמת העסקה. אלשיך ביקשה לדעת מה יקרה לעובדים לאחר מכן.
כמו כן ביקשה אלשיך לדעת מה יעלה בגורלם של החובות של הרשת ל-1,200 העובדים, שכן על פי הסכם המכירה, אורגד התחייבה להעסיק אותם אולם החובות עבור עבודתם ישולמו על ידי הנאמן. עו"ד טישמן העריך כי החובות לעובדים מסתכמים בכ-6.5 מיליון שקל, ולדבריו, יש מספר אפשרויות כיצד להבטיח את זכויותיהם, כשאחת מהן היא הפרשת הסכום כולו.
לאחר הדיון הדגיש יובל אורגד כי הוא שולח מסר מרגיע לעובדי הרשת, שכן, לדבריו, כוונותיו הן להרחיב את הפעילות של הרשת ולא לצמצם אותה. כאמור, לבסוף החליטה השופטת לאשר את המכירה, לנוכח העובדה שלא היו התנגדויות מצד נציגי הנושים או העובדים. אלשיך האריכה את צו הקפאת ההליכים לרשת עד ל-22 באוקטובר, המועד שיובא בפניה הסכם המכר הסופי.
אושרה מכירת פעילות ברגר קינג בישראל לקבוצת אורגד; הרוכשים: "איננו חוששים מתחרות"
אסף ברגרפרוינד
4.9.2003 / 14:35