עובדי חברת ליפמן, העוסקת בייצור מערכות סליקה ומוצרי קצה לקריאת כרטיסי אשראי וכרטיסים חכמים, מימשו בשבוע האחרון אופציות אותן הן קיבלו לפני כשנתיים, בהיקף כספי של מיליון דולר. סכום זה זרם לקופת החברה והגדיל את הונה העצמי.
במסגרת תוכנית האופציות מיולי 2001 הקצתה החברה לעשרות מעובדיה כ-875 אלף אופציות, מהן 240 אלף אופציות הוענקו למנכ"ל - יצחק אנג'ל. מחיר המימוש של כתבי האופציה הועמד על 9 דולרים למניה, מחיר הנמוך ב-64% ממחירה הנוכחי של מניית ליפמן. האופציות המצויות כיום עמוק בתוך הכסף, הוקנו לעובדים ללא כל תמורה.
מאז ההקצאה מימשו העובדים 270 אלף אופציות, ותמורת המימוש הסתכמה בכ-2.4 מיליון דולר. לפיכך, סך כתבי האופציה מתוכנית "יולי 2001" שנותרו במחזור - כ-605 אלף אופציות.
ככל הידוע, אנג'ל אשר עתיד לקבל מן החברה 120 אלף כתבי אופציה נוספים (במחיר מימוש של 22 דולר למניה) במסגרת תוכנית "ספטמבר 2003", לא מימש ולו אופציה אחת מתוך חבילת כתבי האופציה שהוקצו לו לפני כשנתיים. עובדי החברה בארץ ובחו"ל לא הוזנחו וכ-130 מהם צפויים לקבל בקרוב עד 200 אלף אופציות נוספות.
ליפמן סיימה את המחצית הראשונה של שנת 2003 עם רווח של כ-34.8 מיליון שקל במחזור מכירות של כ-225.2 מיליון שקל. במחצית המקבילה בשנת 2002 השיגה החברה רווח נקי של כ-50.7 מיליון שקל במחזור מכירות של כ-179.4 מיליון שקל. מניית ליפמן נסחרת כעת בירידה של 0.6% במחזור גבוה של כ-1.9 מיליון שקל, ונראה כי חלק מהעובדים שמימשו את האופציות בתקופה האחרונה, מוכרים חלק מהמניות שקיבלו תוך שהם רושמים לעצמם רווחים נאים.
עובדי ליפמן מימשו בשבוע החולף אופציות תמורת מיליון דולר
אלי דניאל
8.9.2003 / 13:37