ויקטור לי, בנו של המיליארדר הסיני לי קאשינג, רכש 31% ממניות אייר קנדה, והזרים 650 מיליון דולר קנדי (490 מיליון דולר) שיסייעו לחלצה מפשיטת רגל. הרכישה נעשה באמצעות חברת השקעות הנשלטת על ידי לי, טריניטי טיים, שלה תהיה זכות למנות 5 מ-11 דירקטורים של חברת התעופה.
ויקטור לי מחזיק באזרחות קנדית, שאיפשרה לו לרכוש את הנתח בחברה הלאומית של קנדה.
נושיה הגדולים של החברה יקבלו 56% מהמניות, מתוכן יצטרכו לרכוש מניות בהנפקת זכויות בהיקף של 450 מיליון דולר. 2 המנהלים האחראים לארגונה מחדש של אייר קנדה יקבלו 1% מהמניות כל אחד בתור בונוס. בעלי המניות הקיימים של החברה ידוללו ל0.01% משוויים, כל עוד יש בידיהם 10,000 מניות ויותר.
אייר קנדה ספגה הפסדים של 2.5 מיליארד דולר בשלוש שנים וחצי, ונכנסה להגנה מנושים מאז 1 באפריל, עם חובות של יותר מ-9 מיליארד דולר. היא אמורה לסיים את התארגנותה תחת הגנה מפשיטת רגל עד אפריל 2004.
משפחת לי היא אחת המשפחות העשירות בעולם, עם החזקות בתחומי עסקים רבים. בין חברות האחזקות של המשפחה נמצאת האצ'יסון וומפואה, בעלת פרטנר הישראלית.
בנו של לי קאשינג רוכש 31% ממניות אייר קנדה פושטת הרגל תמורת השקעה של 490 מיליון דולר
דפנה מאור
10.11.2003 / 15:10