וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אטריקה, שגייסה ביולי 17 מיליון דולר, פיטרה כ-30 מ-150 עובדיה

צורי דאר

10.11.2003 / 16:55

כך נודע ל-TheMarker; מקורות: חשש לקופת החברה - אטריקה השקיעה משאבים רבים במכרז של ריליינס ההודית, אולם הכנסותיה ברבעון השלישי היו מאכזבות - כ-3 מיליון דולר



חברת אטריקה (Atrica) פיטרה היום כ-30 מ-150 עובדיה במרכז הפיתוח בהרצליה. כך נודע ל-TheMarker. גורמים המקורבים לחברה מסרו כי הפיטורים באו בעקבות תוצאות מאכזבות של הרבעון השלישי - במהלכו רשמה החברה הכנסות של כ-3 מיליון דולר.



אטריקה מתמודדת כיום במכרז ענק למכירת מערכות בעשרות מיליוני דולרים לחברת ריליינס ההודית. החברה, שמעולם לא התייחסה רשמית לעניין, משקיעה משאבים רבים במכרז זה, ואף גייסה לטובת העניין ביולי האחרון 17 מיליון דולר מבעלי מניותיה ומאינטל קפיטל. למעשה, אטריקה כבר מוכרת מערכות לריליינס, אולם גורמים המעורבים בעסקי החברה טוענים כי ההכנסות זעומות לפי שעה. למרות הגיוס, ולנוכח קצב שריפת המזומנים הגבוה, נוצר חשש שקופת החברה תתרוקן בתוך כ-3 חודשים. לפיכך הוחלט על קיצוץ רוחבי במרכז הפיתוח כדי להעניק לחברה מרווח נשימה של חצי שנה לפחות.



"אנחנו מתאימים את מספר העובדים להכנסות ולהוצאות, מתוך מטרה לעשות עסקים טובים ולעבור לאיזון בתוך תקופה סבירה", אמר בתגובה מנכ"ל אטריקה ישראל, אבינועם רובינשטיין. רובינשטיין סירב להתייחס למספר המפוטרים ולהכנסות החברה, אולם אמר כי "יחסית לתקופה המקבילה אשתקד אטריקה גדולה יותר, הן במספר העובדים והן בהכנסות". רובינשטיין סירב להתייחס לעסקת ריליינס בטענה שהחברה מעולם לא הודיעה על עסקה זו.



אטריקה הוקמה על ידי אבינועם רובינשטיין, צביקה בורנשטיין ואמיר להט ב-2000. החברה מפתחת מערכות תקשורת ומיתוג לספקיות הטלקום באזור ה-Metro - אזור בו ריכוז האוכלוסיה גבוה.



המערכות מבוססות על תקן האת'רנט (Ethernet), המשמש רשתות ארגוניות. המערכת של החברה מאפשרת לספק הטלקום להחליף ערוץ תקשורת במקרה של תקלה בערוץ בו הוא משתמש, במהירות של 50 אלפיות השנייה, ללא פגיעה במידע שמקבל הלקוח.



במאי השנה דיווחה החברה כי תמכור למעלה מ-50 אלף התקני תקשורת את'רנט (Ports) לסביבת ה-Metro, במהלך הרבעון השני של 2003 - מה שמשקף לה נתח שוק של קרוב ל- 25% מול מתחרות מבוססות כסיסקו, פאונדרי נטוורקס ואקסטרים נטוורקס. מרבית ההתקנים עליהם דיווחה אטריקה מיועדים לעסקה שחתמה בשנה שעברה עם חברת פראנס טלקום, בעלות של כ-100 דולר להתקן, כ-5 מיליון דולר בסה"כ. לקוחות נוספות של החברה הינם Al-Pi Telecomunicacions הספרדית, הוקאידו היפאנית ו-BROIGHTER האירית. הכנסותיה השנתיות של החברה מוערכות ב-12-15 מיליון דולר.



החברה גייסה עד כה כ-134 מיליון דולר. על בעלי מניותיה נמנית קרן אינטל קפיטל שהצטרפה לסבב האחרון כמשקיעה חדשה, וכן משקיעים קיימים - קרנות ההון סיכון האמריקאיות אקסל פרטנרס, סנט פול ונצ'ר קפיטל, בנצ'מרק קפיטל, Investor Growth Capital, JK&B Capital, קרן אינובקום של פראנס טלקום, וקרנות ההון סיכון הישראלית ג'מיני, אתגר ואסנד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully