חברת אל-בן, הנמצאת בשליטת האחים יוסף פאלוך ובאטה פרואוור, מדווחת הבוקר כי חתמה על הסכם למכירת שטחי משרדים המצויים בבניין המגדלור בתל אביב, בתמורה לכ-13.3 מיליון שקל, בעסקה אשר עתידה לייצר לחברה רווח של כ-1.7 מיליון שקל. במסגרת העסקה, אל-בן תמכור בדרך של החכרה לדורות כ-1,600 מ"ר ו-18 מקומות חניה המצויים בחניון הצמוד לבניין.
העסקה, אשר השלמתה מותנית בקיומם של מספר תנאים, צפויה לשפר משמעותית את נזילותה של החברה והיא אף צפויה לשפר את מצבם של המחזיקים באיגרות החוב להמרה (סדרה א') שהונפקו על ידה בשנת 1993. בהקשר זה נזכיר כי ביולי האחרון הגיעה החברה להסדר עם מחזיקי האג"ח שלה, שיאפשר את פירעון ההתחייבויות שלה כלפיהם.
על פי הסדר זה תשלם החברה למחזיקים באג"ח כמיליון דולר במזומן וסכום נוסף של 4.25 מיליון דולר בתוך תקופה של 18 חודשים, וזאת ממועד אישור ההסדר בבית המשפט, כלומר, מה-29 בספטמבר 2003. בתחילת הרבעון הרביעי עמדה היתרה הבלתי מסולקת של איגרות החוב, לרבות הריבית שנצברה, על כ-26.8 מיליון שקל. עם זאת, במהלך חודש אוקטובר העבירה החברה סך של כ-4.5 מיליון שקל למנהלת שהוקמה במסגרת ההסדר עם המחזיקים באג"ח, על מנת שזו תחלקה לאותם משקיעים המחזיקים באיגרות החוב.
מנייתה של אל-בן נמחקה מן המסחר בבורסה של תל אביב, במהלך חודש אפריל 2003, לאחר שהחברה לא עמדה בכללי השימור של הבורסה.
אל-בן סיימה את הרבעון השלישי של השנה עם הכנסות בהיקף של כ-4.4 מיליון שקל, גידול של כ-10% לעומת הכנסות הרבעון המקביל. בשורה התחתונה הציגה החברה הפסד של כ-3.9 מיליון שקל, הרעה לעומת הפסד של כ-2.3 מיליון שקל אותו היא רשמה ברבעון השלישי של שנת 2002.
בשורה טובה למחזיקים באג"ח של אל-בן: החברה מימשה נכס נדל"ן בתמורה לכ-13.3 מיליון שקל
אלי דניאל
13.11.2003 / 8:15