ראשי יצרנית התרופות ומוצרי הצריכה אגיס אופטימיים לגבי התוצאות הכספיות של החברה ב-2004. ל-TheMarker נודע כי בכנס האנליסטים שהחברה ערכה היום בעקבות התוצאות הכספיות של הרבעון השלישי של 2003, היא רמזה לאנליסטים כי הציפיות בשוק, כי החברה תשיג בשנה הבאה רווח נקי של כ-150 מיליון שקל, הן שמרניות מדי וכי החברה מעריכה שתשיג תוצאות טובות יותר.
אגיס, שבשליטת מורי ארקין, דיווחה בסוף השבוע על גידול של כ-13.4% בשורת המכירות שלה לרמה של כ-425.3 מיליון שקל וכן על שיפור של 22% ברווח הנקי לרמה של כ-34.6 מיליון שקל - סעיף שהושפע חזק מהכנסות מימון גבוהות ומהכנסות חד פעמיות. יש לציין, עם זאת, כי בשיעורי הרווחיות הגולמית והתפעולית של החברה נרשמה ירידה וזאת, בין היתר, עקב הייסוף בשער השקל, וכן בשל הוצאות המכירה וההפצה של תרופה גנרית של יצרן אמריקאי, שהחברה הפיצה בשולי רווח נמוכים יחסית. החברה העריכה כי תציג ברבעון הרביעי של השנה שיפור ברווחיותה התפעולית ביחס לרווחיות הרבעון השלישי.
החברה כותבת בדו"ח הדירקטוריון שלה כי היא מצפה להשיק ברבעונים הקרובים מספר מוצרים חדשים הן בתחום ה-API- ייצור חומרי הגלם בו מתמחה כימאגיס והן בתחום התרופות הגנריות של קליי ? פארק. מוצרים אלה, מעריכים ראשיה יובילו את הצמיחה בפעילותה בחו"ל ויביאו לשיפור הרווחיות של החברה. החברה כותבת כי היא מצפה השקת מוצרים חדשים תביא לשיפור ברווחיותה התפעולית כבר ברבעון הרביעי של 2004 וזאת בהשוואה לרבעון המדווח.
בסוף הרבעון השלישי דיווחה החברה כי צבר המוצרים שלה כלל 10 בקשות ל-FDA, עם מכירות של כ-350 מיליון דולר במונחי המוצר האתי.
עוד כותבת אגיס כי במהלך הרבעון עבר המפעל שלה בירוחם את ביקורת ה-FDA ויתחיל בייצור תרופות לשוק האמריקאי. מהלך זה יאפשר לחברה למקסם את היעילות של המפעל בירוחם, שנוצל בצורה חלקית עד כה עקב הירידה בפעילות המקומית. החברה מציינת כי שיעורי המס שתשלם על התרופות שיימכרו בארה"ב יהיו נמוכים אם לא אפסיים, מה שיביא לשיפור ניכר ברווחיותה.
המניה פתחה את המסחר בירידות של יותר מ-1% עקב אכזבת האנליסטים מתוצאות החברה, אולם בשעה זו היא נסחרת בעליות של כ-4% במחזור של 16 מיליון שקל.
ראשי אגיס רמזו כי החברה תעקוף את התחזיות ב-2004
אילן מוסנאים
16.11.2003 / 13:16