וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקר: המשקיעים המוסדיים בארה"ב ואירופה יגדילו את ההקצאה להשקעות פרטיות

עודד חרמוני

17.11.2003 / 10:19

מסקר של גולדמן סאקס וחברת הייעוץ ראסל עולה כי עד 2005 יגדילו המשקיעים המוסדיים את נתח הקצאותיהם להשקעות בקרנות פרטיות מ-7.5% ל-8.1% מההון שהם מנהלים



למרות שיעורי ההחזר הנמוכים בשנים האחרונות של קרנות השקעה פרטיות, גופים מוסדיים מארה"ב ואירופה מתכוונים להגדיל בשנה הקרובה את ההקצאה האסטרטגית שלהם לקרנות אלה, בהן קרנות הון סיכון, קרנות מזנין וקרנות לרכישות ממונפות. כך עולה מסקר של בנק ההשקעות גולדמן זאקס וחברת הייעוץ ראסל, שנערך בקרב 166 גופים מוסדיים המנהלים לחוד יותר מ-3 מיליארד דולר.



נציגי הגופים המוסדיים האמריקאים אמרו כי הם מתכוונים להגדיל עד 2005 את נתח הקצאותיהם להשקעות בקרנות פרטיות מ-7.5% ל-8.1% מההון שהם מנהלים. רבים מהמשתתפים העריכו כי בחמש השנים הבאות יגדל היקף ההון שיקצו לתחום השקעות זה. כיום מסתכם היקף ההון שמייעדים הגופים המוסדיים האמריקאים להשקעות פרטיות ב-179 מיליארד דולר, לעומת 220 מיליארד דולר ב-2001.



גם נציגי הגופים המוסדיים באירופה, שהיקף ההשקעות שלהם ב-Private Equity ירד ב-2002 מ-26.7 מיליארד יורו ל-13.9 מיליארד יורו, אמרו כי הם מתכוונים להעלות את שיעור ההקצאה להשקעות פרטיות מ-3.6% ב-2001 ל-4.5% ב-2005. מהנתונים שנמסרו לא ידוע כמה מתוך הכסף הזה מיועד להשקעות הון סיכון.



בישראל היקף ההקצאה בהשקעות Private equity נמוך מזה הנהוג במערב, ומסתכם בכ-1%. לפי המסתמן כיום, אין בכוונת מרבית הגופים המוסדיים הישראלים להשקיע בקרנות הון סיכון מקומיות, אך הם מתכוונים להגדיל את ההשקעות שלהם במנגנוני השקעה אחרים, כמו קרנות רכישה (Buyout) או קרנות תפנית (Turnaround).



נטיית המשקיעים המוסדיים בארה"ב ואירופה להגדיל את השקעותיהם בקרנות השקעה פרטיות עומדת בניגוד לציפיות הנמוכות שלהם להחזרים. לפי הסקר, נציגי המשקיעים המוסדיים האמריקאים מצפים כי שיעור ההחזר השנתי השכיח שלהם מהשקעות בתחום הפרטי יגיע ל-12% עד 2005, בעוד המשקיעים באירופה מצפים להחזרים של 11% לשנה. בעשור האחרון היו שיעורי ההחזר השנתיים של המשקיעים המוסדיים האירופים והאמריקאים 15% נטו.



תוצאות הסקר יכולות לעודד את מנהלי קרנות ההון סיכון וקרנות הרכישה הישראליות שיחלו ב-2004 בגיוס קרן המשך. לדברי מנהלי קרנות, המוסדיים האמריקאים הם המקור המרכזי של הון להשקעה לאחר שהמשקיעים האסטרטגיים הפחיתו את השקעותיהם בהון סיכון. בכמה כנסים בינלאומיים שנערכו לאחרונה בסינגפור, גרמניה וארה"ב, אמרו מנהלי קרנות כי הם רואים ביקוש גדול מבעבר בקרב המשקיעים המוסדיים האמריקאים.



לדברי המנהלים, המשבר אליו נקלעה תעשיית ההון סיכון האירופית מפנה הון שיועד לקרנות הון סיכון אירופית לקרנות הון סיכון ישראליות ואמריקאיות. בכנס איגוד קרנות ההון סיכון האירופאי (EVCA) שהתקיים לאחרונה, התייחסו כמה משקיעים מוסדיים אירופים אל המודל הישראלי של תעשיית ההון סיכון כדוגמה חיובית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully