וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רבעון קשה לבינלאומי למשכנתאות: רשם ירידה של 35% ברווח ל-10.2 מיליון שקל

אמיר טייג

17.11.2003 / 14:08

בניכוי השפעות מדד בגין ידוע, רשם הבנק רווח של 10.4% ירידה של 7% ברווח; הרווח מפעילות המימון ירד ב-29% ל-22.7 מיליון שקל ברבעון; יחס הלימות ההון עלתה ל-11.6%



הבנק הבינלאומי סובל מהמיתון בשוק הנדל"ן. הרווח הנקי של הבנק הסתכם ברבעון השלישי של השנה ב-10.2 מיליון שקל לעומת 16.2 מיליון שקל ברבעון השני, קיטון בשיעור של 36.4%. גם לעומת הרבעון המקביל, רושם בנק המשכנתאות של הבינלאומי ירידה ברווח של 35%. מהבנק נמסר כי עיקר הירידה נובעת בעיקר מהשפעת הפער בין מדד "בגין" למדד "ידוע". בניכוי השפעת המדד רשם הבנק רווח של 10.4 מיליון שקל ברבעון הנוכחי וזאת לעומת 11.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.



מתחילת השנה מדווח הבנק כי הרווח הנקי הסתכם ב-34.8 מיליון שקל - לעומת 32.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 7.5%. רווח זה משקף תשואה נטו על ההון העצמי בשיעור של 9.0% בחישוב שנתי.



הרווח מפעולות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים הסתכם ב-72.3 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, לעומת 68.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול בשיעור של 5.3%. אך בבחינת הרבעון השלישי ניתן לראות דווקא ירידה לעומת הרבעון המקביל. ברבעון השלישי של 2003 הסתכם הרווח מפעולות מימון על 22.7 מליון שקל, לעומת 31.8 מיליון שקל ברבעון המקביל, ירידה של 29%.



בהתאם לירידה ברווח מפעולות מימון, ירדה גם ההפרשה לחופות מסופקים. ברבעון השלישי רשם בנק הבינלאומי למשכנתאות הפרשה לחומ"ס של 3.6 מיליון שקל, לעומת 6.3 מיליון שקל ברבעון המקביל. עם זאת, בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הסתכמה ההפרשה ב-11 מיליון שקל לעומת 9.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 11.8%.



ענף הבנקים למשכנתאות סובל בשנה האחרונה מירידה מהותית בהיקף פעילותו, על רקע השוק הממותן ושגרם לירידה בביקוש לדירות ולפיכך לירידה בדרישה למשכנתאות חדשות. השוק הקשה העצים את התחרות בין הבנקים כך שהרווחיות בענף ירדה במהלך תקופה זו. יש לציין כי גורם נוסף פגע ברווחיות בענף וזה המעבר לרכישת ביטוח דירה מגורמים חיצוניים לבנק המשכנתאות. תחום הביטוח מניב לבנקים למשכנתאות חלק גדול מהרווח שלהם.



בבחינת הסעיפים המאזניים של הבנק עולה כי סך כל המאזן הסתכם ב-7.94 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון השלישי של 2003 לעומת 7.84 מיליארד שקל בסוף הרבעון השלישי אשתקד ולעומת 7.86 מיליארד שקל בסוף 2002 - גידול של 1.2% ו-1.0% בהתאמה. האשראי לציבור הסתכם בתום הרבעון ב-7.91 מיליארד שקל בסוף הרבעון השלישי של 2003 לעומת 7.82 מיליארד שקל בסוף הרבעון המקביל ב-2002 גידול של 1.2%.



ההון העצמי של הבנק הסתכם ב-556.3 מיליון שקל בסוף הרבעון השלישי של השנה לעומת 521.5 מיליון שקל בסוף 2002, גידול של 6.7%. יחס הלימות ההון בתום הרבעון עלה מעט לרמה של 11.6% וזאת לעומת 11.4% בסוף שנת 2002.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully