העלייה החדה בערך היורו עוררה חששות לרווחיהם של היצואנים ומחקה חלק מהעליות שנרשמו מוקדם יותר היום. לונדון עלתה ב-0.4%, בורסות פרנקפורט ופאריס ירדו ב-0.2%.
דו"ח של וודאפון והודעה על הגדלת הדיווידנד של ענקית הסלולר הובילו את מגזר הטלקום. וודאפון, חברת הסלולר הגדולה בעולם מחוץ לסין, עלתה ב-6.4% לאחר שרשמה הפסד חצי שנתי שביעי במספר, אך הודיעה על הגדלת הדיווידנד לבעלי המניות ב-20% ועל תוכנית לרכישה חוזרת של מניותיה בשווי של 4.2 מיליארד דולר.
ההפסד הנקי במחצית שהסתיימה בספטמבר היה 4.25 מיליארד ליש"ט (7.2 מיליארד דולר), לעומת 4.34 מיליארד ליש"ט בתקופה המקבילה. הוא כלל הפרשות הקשורות לרכישות ענק, בהיקף של 260 מיליארד דולר, שביצעה וודאפון בשנים קודמות. הרווח לפני מס צמח ב-26% ל-9.2 מיליארד דולר, וההכנסות גדלו ב-13% ל-28.7 מיליארד דולר.
בעקבותיה של וודאפון עלתה mmO2, שדיווחה אתמול על הרווח הראשון שלה מאז הופרדה מבריטיש טלקום, ב-0.8%; מניית KPN עלתה ב-2.6%.
בריטיש איירווייס ירדה ב-4.4% לאחר שחשפה כי הגירעון בתוכניות הפנסיה שלה הגיע ל-1.6 מיליארד דולר, ובשל כך תוסיף השנה 226 מיליון דולר לתשלומים לקרנות הפנסיה. מניית אייר פרנס ירדה ב-3%.
במגזר הפיננסים עלה קומרצבנק ב-5% לאחר שדווח כי משקיע מתעניין ברכישת נתח גדול בבנק. המתחרה הגרמני HVB עלה ב-1.6%.
דיקסונס, קמעונאית האלקטרוניקה הגדולה בבריטניה, ירדה ב-1.3% לאחר שאמרה כי אין שינוי בקצב גידול המכירות לקראת עונת החגים.
בורסות אירופה נסגרו במגמה מעורבת; וודאפון עלתה ב-6.4%
ליאון איצקר
18.11.2003 / 19:42