וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקדונלד'ס חוזרת לשורשים ונפטרת מהמותגים הנספחים שלה

רויטרס

16.12.2003 / 13:59

החברה הודיעה על מכירת מותגי דונטוס ופזולי; שוקלת עתיד מותגי המזון המקסיקאי ורשת בוסטון מרקט, בשל התמקדות בתחום ההמבורגרים



רשת המזללות הגדולה בעולם, מקדונלד'ס, שיגרה אתמול לוול סטריט איתות על כוונתה לחזור לשורשים ולהתמקד במכירת קציצות בשר וטוגנים. מקדונלד'ס הודיעה כי תמכור את רשת הפיצריות דונטוס ותצמצם השקעה במותגים שאינם קשורים להמבורגרים הידועים שלה.



רשת המסעדות הגדולה בעולם בעולם הודיעה כי תמכור את 182 מסעדות דונטוס שבבעלותה בחזרה לבעלים המקוי, ג'ים גרוט, תמורת סכום לא ידוע. גרוט, שייסד את הרשת לפני 40 שנה, מכר אותה למקדונלד'ס ב-1999.



וול סטריט ציפתה כי מקדונלד'ס תחשוף תוכניות למכירת "מותגים שותפים" נוספים, הכוללים את רשת המזון המקסיקאי צ'יפוטל ורשת המזון הדמוי-ביתי בוסטון מרקט.



שלוש הרשתות הנספחות הפסידו סכום כולל של 66.8 מיליון דולר ב-2002. סך המכירות, 1.1 מיליארד דולר, מהווה שבריר ממחזור של 41.5 מיליארד דולר שמגלגלת מקדונלד'ס בשנה. מקדונלד'ס הבטיחה לפרסם את החלטתה לגבי עתיד יתר הרשתות עד סוף השנה.



מניות מקדונלד'ס נסגרו בירידה קלה. אנליסטים אמרו כי השוק קיבל באכזבה את העבודה שהחברה לא ניצלה את ההזדמנות כדי למכור גם את רשת בוסטון מרקט, אשר דרכה במקום, להערכתם.



"שמירת רשת בוסטון מרקט הפתיעה אותנו", אמר האנליסט ג'ון גלאס מ-CIBC בדו"ח מחקר. "בעוד שצ'יפוטל היא הצלחה מוכחת... בוסטון מרקט בקושי רווחית והמחזור הממוצע לחנות הוא מיליון דולר בלבד", הוא אמר.



מקדונלד'ס שקלה גם למכור את רשת בוסטון מרקט, אך סירבה למכור במחיר נמוך מדי בהעדרם של קונים מעונינים. כך אמרו מקורות יודעי דבר. חברות השקעה פרטיות כמו טקסס פסיפיק גרופ ותומס ה. לי פרטנרס סירבו להגיש הצעות רכש, אמרו מקורות אלו.



הגבלת המותגים השותפים לארה"ב



מקדונלד'ס אמרה כי היא מצפה לרשום הפרשה של 23-28 סנט למניה ברבעון הרביעי - בעיקר כנגד פעולות הקשורות לרשתות הנספחות שלה, תיקוני נכסים שנתיים ונושאים אחרים. אנליסטים אמרו כי גודל ההפרשה הביא ללחץ השלילי על המניה.



החברה מתכננת להגביל את הפיתוח של מותגי צ'יפוטל ובוסטון מרקט לשוק האמריקאי בלבד. היום היא מפעילה 285 מסעדות צ'יפוטל ו-652 מסעדות בוסטון מרקטס בארה"ב. פוטנציאל הצמיחה של הרשתות ייבחן מחדש בהובלתו של מאטס לדרהאוזן, דיקרטור מנהל של מיזמי החברה.



"אנחנו נתחיל את 2004 עם החלטה ברור לגבי עתידם של מותגים אלה", אמר המנכ"ל ג'ים קנטלופו. "שני מותגים אלה מהווים חברות גדולות היכולות לפעול אוטונומית".



מקדונלד'ס סגרה או שבכוונתה לסגור את כל מסעדות דונטוס ובוסטון מרקט מחוץ לארה"ב, בעיקר באוסטרליה, קנדה וגרמניה.



קנטלופו, סגן יו"ר מקדונלד'ס לשעבר, שחזר מפרישה בתחילת השנה כדי לנהל את החברה, סייע להביא למפנה בתחום מסעדות ההמבורגר של החברה, אשר נהנה מצמיחה במכירות במשך שמונה חודשים רצופים.



אנליסטים אמרו כי התוכניות הקיימות עבור המותגים, שלפי השמועה הועמדו מזמן למכירה, תואמות לאסטרטגיה של קנטלופו, הדוגל בשיבה למקורות. המנכ"ל התמקד על שיפור השירות וקידום המכירות ב-13,000 סניפי החברה בארה"ב ובקיצוץ בהשקעות הון מיותרות.



מקדונלד'ס אמרה כי חתמה על הסכם ראשוני ליציאה מהמיזם המשותף שלה במסעדות האיטלקיות פזולי. תנאי ההסכם לא נמסרו. החברה תשמור על החזקות מיעוט בפרט-אה-מאנג'ה, רשת כריכים בריטית. היא תסגור את פעילות הרשת ביפאן.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully