יום לאחר המצגת המוצלחת במלון אינטרקונטיננטל, מכר היום קיבוץ רמת יוחנן מניות של חברת פלרם בשווי של כ-9.3 מיליון שקל - כך נודע ל-TheMarker. בעסקה אותה הוביל אקסלנס חיתום מכר הקיבוץ כ-700 אלף מניות של החברה במחיר ממוצע של 13.3 שקל.
מניית פלרם רשמה אתמול זינוק של כ-11% במחזור של כ-6 מיליון שקל בעקבות המצגת למשקיעים שהחברה הפועלת בתחום הפלסטיקה ערכה במהלך הבוקר.
פלרם, הנמצאת בשליטת קיבוץ רמת יוחנן, ערכה מצגת למשקיעים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, במסגרתה סרקו מנהלי החברה את מצב ענף הפולימרים בעולם. בנוסף מסרו מנהלי החברה את היעדים שלהם לתוצאות החברה בשנתיים הבאות, וכן נחשפו מספר מוצרים חדשים שהחברה פיתחה, ובהם חממה ביתית שפותחה בשיתוף עם כתר פלסטיק, רעפים לגגות שישווקו בארה"ב וכן פתחי תאורה דו שכבתיים, אותם תתחיל החברה לשווק בשנה הבאה באנגליה, ואשר הזמנה ראשונה בגינם כבר התקבלה השבוע.
החברה מסרה במצגת כי היא צופה שתציג בשנה הבאה מכירות של יותר ממיליון יורו ממוצר זה באנגליה, והיא אף מתכוונת להקים לשם כך מפעל באנגליה שייצר מוצרים אלה. על פי תוכנית העבודה של החברה, היא צופה שההכנסות מפעילות החממות הביתיות יגיעו בשנה הבאה לרמה של 6-7 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, עמוס נצר, העריך כי פלרם תציג השנה מכירות של 140 מיליון דולר - סכום שמצביע על צמיחה של 17% לעומת מכירות של כ-120 מיליון דולר שהחברה הציגה ב-2002.
בשנתיים הבאות, אמר נצר, תציג פלרם צמיחה ממוצעת של כ-15%-20% במכירות שלה, כך שהיא צופה שתגיע ב-2005 למכירות שנתיות של כ-200 מיליון דולר. נצר רמז כי כחלק מהעמידה ביעדים אלו, החברה מנהלת מגעים לרכישה חברה מתחרה, אם כי בשלב זה הוא סירב למסור פרטים נוספים לגביה.
בנוסף העריכה החברה כי היא תמשיך להציג שיפור גם בשיעורי הרווחיות שלה. בחברה צופים ששיעור הרווח התפעולי, שעמד בתשעת החודשים האחרונים על רמה של כ-7%, יזנק בשנתיים הקרובות לרמה של כ-10%. בנוסף, בחברה העריכו כי התשואה להון, שעמדה בתשעת החודשים הפותחים של 2003 על רמה של כ-8.5% במונחים שנתיים, תגיע ב-2003 כולה לרמה של כ-10%. ב-2004 צופים בחברה שהתשואה להון שלה תגדל לרמה של כ-12%.
העסקה הנוכחית מצביעה על כך שבעלי השליטה בפלרם מודעים לבעיה המרכזית של החברה ביחסים מול שוק ההון - הסחירות הנמוכה של המניה עקב האחזקה הגבוהה של קיבוץ רמת יוחנן בחברה (כ-86.4%). לאור זאת נצר רמז כבר במצגת אתמול, כי החברה ובעלי השליטה שלה שוקלים דרכים שונות להגדלת היקף האחזקות של הציבור בפלרם.
נראה כי הדילול הנוכחי של בעלי העניין בפלרם אינו האחרון, ובחודשים הבאים יהיו נסיונות נוספים להגדיל את החזקות הציבור בחברה, אם בדרך של הצעת מכר, הפצות נוספות או הנפקה של אג"ח להמרה.
קיבוץ רמת יוחנן מכר 3% ממניות פלרם בהיקף של 9.3 מיליון שקל
אלי דניאל ואילן מוסנאים
18.12.2003 / 15:17