דירקטוריון יצרנית הלוחות הפלסטיים פלרם , הנשלטת על ידי קיבוץ רמת יוחנן (86.4%), החליט היום "לנהל מו"מ עם קיבוץ רמת השופט, בעל השליטה בחברת פוליגל תעשיות, לרכישת הפעילות העסקית של פוליגל ולחתום על מזכר הבנות מחייב".
בהודעתה פלרם לא ציינה את מחיר העסקה ולא את היקף הפעילות של פוליגל, שבמארס רכשה פלרם את חברת השיווק שלה בלונדון תמורת 3 מיליון שקל. עם זאת, פלרם אמרה כי "בשלב זה אינה יכולה להעריך את סיכויי הצלחת המו"מ והתגבשותו לידי הסכם מחייב", וכי היא "מעריכה כי להתגבשות העסקה לידי הסכם מחייב עשויה להיות השפעה מהותית על החברה".
לפני שבוע בלבד ערך מנכ"ל החברה מצגת לשוק ההון שבה העריך כי הכנסות החברה יסתכמו ב-2003 בכ-140 מיליון דולר, וכי שיעור הרווח התפעולי שלה יזנק מכ-7% ב-2003 לכ-10% ב-2005. יום אחד אחרי המצגת מכר קיבוץ רמת יוחנן 3% ממניות פלרם תמורת 9.3 מיליון שקל.
לפני יומיים פלרם הודיעה כי זכתה במכרז לקירוי האיצטדיון האולימפי באתונה בהיקף כספי של כ-2.5 מיליון דולר.
פלרם, הנשלטת על ידי קיבוץ רמת יוחנן, במו"מ לרכישת פעילות פוליגל, הנשלטת על ידי קיבוץ רמת השופט
נתן ליפסון
24.12.2003 / 18:42